21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPovodom Dana grada i Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici čak dvije...

Povodom Dana grada i Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici čak dvije promocije

U prostorijama Gradske knjižnice Trogir, u utorak, 8. studenoga s početkom u 18 sati održat će se promocija 8. po redu zbirke kratkih priča “Priča se (p)o gradu”.

Ovogodišnji pobjednik natječaja je priča “Samac” Edija Matića, jednog od pokretača projekta Writers in residence, udruge SpLitera i međunarodnog književnog festivala Split Lit Int. Do sada su mu u izdanju Hena-coma i Naklade Ljevak objavljena četiri romana: „Pop“, „Regija stranaca“, „Grimalda“ i „Ovdje fali ženska ruka“.

Na drugom mjestu je priča “Vlaji, Morlacchi, prepelice, zečevi i rafioli” Merice Spain, dok se na trećem mjestu našla priča “Sudbina” Ljiljane Štajduhar. Ove godine Knjižnica bilježi 155. obljetnicu osnivanja “Narodne štionice”, naziv pod kojim je prvotno osnovana i tom prigodom poklanja svom Gradu još jednu zbirku. Do sada je u sklopu natječaja “Priča se (p)o gradu” objavljeno 105 priča.

Putopisno predavanje “Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub Al Khali” Gorana Blaževića možete popratiti u četvrtak 10.11. u 18. sati. Autor će govoriti o prelasku jednog dijela pustinje Saudijske Arabije na devi.

Na sam Dan grada, 14.11., Knjižnica će ugostiti Dunju Kalilić. Dunja će ovom prigodom održati promociju svoje knjige “Trogir u haiku”, u izdanju Gradske knjižnice Trogir. Naša renomirana književnica predstavit će “Trogir u haiku” publici u 18 sati u Knjižnici.

Ne propustite ni akcije u Mjesecu knjige. Iz Knjižnice podsjećaju umirovljenike da imaju pravo na upis po povlaštenoj cijeni do 15.11. U petak, 11.11., možete vratiti knjige bez naplate zakasnine, a u tijeku su i prijave za radionicu “Trogirske rafijole” koja će se održati 07.11. u 17 sati. Radionica je namijenjena mladima.

Izvor: GKT

ZADNJE OBJAVE