12.4 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Posjetite petu po redu Trogirsku Intradu

Posjetite petu po redu Trogirsku Intradu

Nakon uspješnih i dobro posjećenih predsezonskih sajmova, u Trogiru je u petak obogaćena i postsezona otvaranjem pete po redu Trogirske Intrade.

Sajam plodova jeseni otvorio je, u ime organizatora Grada Trogira, zamjenik gradonačelnika Viktor Novak,  s željom da velik broj posjetitelja što bolje upozna tradicionalnu i autohtonu ponudu hrvatskih, a napose dalmatinskih proizvoda. 

Uz prigodni zabavni program,  brojni su domaćini i turisti imali priliku kušati autohtonu hranu i vino dalmatinskih vinara u ponudi članova udruge Rašpin Jute, a potom u Gradskoj loži razgledati izložbu vinorela „Mediteran koji nas spaja“ Draženka Pačalata, autora koji svoje slike slika vinom. O izložbi je govorila dr.sc. Nansi Ivanišević, posebna izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske za Međunarodnu organizaciju Frankofonije.

Inače, na sajmu plodova jeseni ove se godine predstavlja čak 36 izlagača koje čine proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, autohtonih prehrambenih eko proizvoda, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitog bilja,  obiteljska poljoprivredna gospodarstava sa svojom bogatom agro-turističkom ponudom te obrtnici.

Intrada traje do  nedjelje, a bogat program možete vidjeti ovdje: Trogirska Intrada 

Foto: IRM 

{gallery}intrada5{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...