12 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJACentar u Lećevici dobio lokacijsku dozvolu

Centar u Lećevici dobio lokacijsku dozvolu

Projekt centra za gospodarenje otpadom u Lećevici dobio je lokacijsku dozvolu od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, potvrđeno je u Županiji splitsko-dalmatinskoj i županijskoj tvrtki “Regionalni centar čistog okoliša”.

Riječ je o krupnom koraku unaprijed u konačnom ostvarenju ideje o kojoj se priča duže od desetljeća i pol, a budući da regionalnu vlast na to požuruju i iz Europske unije, plaćanje “penala” zbog kašnjenja vrlo je izgledno.

Naime, prema važećim odredbama, centar u Lećevici gradit će se najmanje godinu dana, a mora biti dovršen do kraja 2018. godine.

Postupak je sada došao do razine izdane lokacijske dozvole, na koju, doduše, više nitko nema pravo žalbe, a slijedi procedura izdavanja građevinskih dozvola za svaki projektni segment, a potom javni natječaj za izbor izvođača radova.

Finalizaciju svih pripremnih radnji nije realno očekivati do kraja ove godine, što znači da će radovi početi tijekom 2018., a time dovršetak “ispada” iz roka naloženog iz Bruxellesa.

ZADNJE OBJAVE