2 C
Trogir
Subota, 22 siječnja, 2022
NaslovnicaSPORTUtrka mira u petak je prošla kroz Trogir

Utrka mira u petak je prošla kroz Trogir

Utrka mira, svjetska manifestacija na čelu s međunarodnim timom koji trči kroz cijelu Europu, kroz Trogir je prošla ovog petka, a trkači su se zaustavili pred OŠ Majstora Radovana gdje im je upriličen svečani doček , a potom su ih,  uz prigodni program dočekali učenici i djelatnici OŠ Petar Berislavić. 

Utrka mira važna je svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz više od 100 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze. 

Mnoge poznate ličnosti dale su podršku Utrci, među njima i Carl Lewis, koji je ujedno i glasnogovornik utrke, Papa Ivan Pavao II, Mihail Gorbačov, Majka Tereza, Muhammad Ali, Pele, Nelson Mandela, Paul Tergat, biskup Desmond Tutu…

Poruka Utrke Mira je vrlo jednostavna: ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno živjeti u miru i prijateljstvu! Svatko od nas može promijeniti svijet – dajući živući primjer drugima i čineći simbolično prvi korak! U tom duhu možemo trčati sa bakljom, prenijeti je par kilometara ili je samo primiti i dati dalje – svaki korak se računa!

OŠ Mastora Radovana (Foto: OŠ MR)

{gallery}utrka4{/gallery}

OŠ Petar Berislavić (Foto: IRM) 

{gallery}utrka5{/gallery}

 

 

ZADNJE OBJAVE