20 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIROBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja u Trogiru su tijekom jutra položeni vijenci i zapaljene svijeće pored spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata „Trogirska kruna“ te u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana. Prije polaganja vijenaca služena je sveta misa u katedrali sv. Lovre.

Vijence su položili članovi udruge roditelja poginulih branitelja, pripadnici različitih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka, predstavnici trogirskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Ante Bilić, njegov zamjenik Viktor Novak te mnogi drugi.

  • U osobno ime i u ime Grada Trogira čestitam svim sugrađanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Danas se prisjećamo vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je oslobođen najveći dio okupiranog hrvatskog teritorija te onih koji su se borili za našu slobodu i suverenitet, posebno branitelja koji su položili svoje živote. Dugujemo im vječnu zahvalnost, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

Fotogalerija: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE