24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRKajić na Artić / Drvenik Veli OPEN AIR CINEMA

Kajić na Artić / Drvenik Veli OPEN AIR CINEMA

Sutra na Drveniku Velom započinje drugi po redu filmski festival pod nazivom “Kajić na artić” koji je lani  inicirala Petra Mlačić, rodom s tog otoka, uz tehničku realizaciju svoga supruga Marija Vučemilovića Jurića (nadimkom Vuk) i tvrtke za produkciju “Rezolucija”. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji gdje publika sa svojih brodova usidrenih u drveniškoj vali gleda filmske projekcije.

  • Ovog puta nije drive-in, već boat-in. Prošlo ljeto probili smo led i usidrili se na “Artić” s filmovima, pa ove godine, uz podršku Grada Trogira i Turističke zajednice nastavljamo naš projekt, kaže Petra koja je, još početkom tjedna, pozvala sve zainteresirane Drvenčane i tamošnje goste, ali i one iz Trogira, da u petak ubace jastuke u svoje kajiće, glisere, jedrilice, brodove i dođu provesti večer u plavetnoj drveniškoj vali, uživajući u sedmoj umjetnosti. 

Prvu večer na velikom platnu prikazat će se prvi hrvatski SF film za mlade “Moj dida je pao s Marsa” redateljice Marine Andree Škop, a nakon toga aktualni dokumentarac Tonćija Gaćine “Turizam!” koji bez puno intervencije, ali uz puno smijeha prikazuje lice i naličje najvažnije grane hrvatskog gospodarstva. U subotu na programu je premijerni dokumentarac Anđele i Davora Rostuhara “Ljubav oko svijeta”. Podsjetimo, u godinu dana proputovali su 33 države na 6 kontinenata i razgovarali s više od 200 ljudi o oblicima veza i značenjima ljubavi.

  • Ovo što radimo zovemo SAIL IN cinema, a sjetili smo se toga prije nekoliko godina dok nitko nigdje u Hrvatskoj nije gledao filmove iz brodova. Marijo obožava Drvenik i ponosan je što je drveniški zet, šaljivo će Petra, pojasnivši nam kako njezin suprug radi kina po raznim neprilagođenim terenima pa je tako prvi put kad je došao u Drvenik rekao: “Ovdje ćemo napraviti kino!” Eto, lani i jesmo pa i ove godine, veli.
  • Lani je prošlo stvarno super, svi su bili oduševljeni, a i mi skupa s njima. Vidjeli smo i klince i starije ljude u publici na moru. Apeliramo na sve da poštuju jedni druge pri ulasku brodom u valu i usidre se na primjerenoj udaljenosti tako da svima bude dostupno platno. Udobno se smjestite, opustite se u svojim kajićima, gliserima, jedrilicama, kanuima, pedalinama, na luftmadracima, flamingosima i na čemu god možete. Ne bacajte smeće u more! Budite odgovorni, a sve ostalo je na nama! Dobro došli!, poručuje Petra.

Gordana Dragan

Foto: Petra Mlačić

ZADNJE OBJAVE