15.8 C
Trogir
Nedjelja, 27 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI POLITIKA PLENKOVIĆEVA VLADA 100 DANA PROŠLA S „TROJKOM“

PLENKOVIĆEVA VLADA 100 DANA PROŠLA S „TROJKOM“

Vlada Andreja Plenkovića, ako bi je građani ocijenili školskim ocjenama, dobila bi 2,9 ili ”TROJKU“. Njegov prethodnik Tihomir Orešković je nakon 100 dana od građana dobio ”DVOJKU“ ili 2,3. No ”TROJKAMA“ su ocijenjene nakon 100 dana i Milanovićeva Vlada, ali i Vlada Jadranke Kosor. Milanovićeva Vlada je nakon 100 dana imala ocjenu 2,7, a Vlada Jadranke Kosor i dalje je najbolje ocijenjena nakon 100 dana, ocjenom 3,1. 

PLENKOVIĆEV TIM BOLJI OD TIMOVA TIMA

Ova Vlada, smatra većina građana (49 posto), misli da je bolja od Vlade Tihomira Oreškovića. Da su podjednake, misli njih 35 posto, a da je lošija, misli njih 11 posto. Ne zna njih 5 posto. 

PLENKOVIĆEVI MINISTRI BOLJI OD MILANOVIĆA I NJEGOVIH MINISTARA

Plenkovićev kabinet je bolji, misli 50 posto ispitanika, od Milanovićeva kabineta, a da je podjednak, misli njih 29 posto. Da je lošiji, misli 18 posto, a ne zna 3 posto birača. 

OD VLADE SU DOBILI ŠTO SU OČEKIVALI

Većina birača, njih 52 posto, od Vlade je dobila što je očekivala. U skladu s očekivanjima odradili su 100 dana. Da su odradili ispod očekivanja, misli 33 posto ispitanika, a iznad očekivanja, misli pak njih 10 posto. Ne zna njih 5 posto. 

RAD PREMIJERA OČEKIVAN U BANSKIM DVORIMA 

Nakon 100 dana, rad premijera Plenkovića, u odnosu na početak mandata, 53 posto ispitanika ocjenjuje u skladu s očekivanjem, njih 24 ocjenjuje ispod očekivanja, a njih 16 posto iznad očekivanja. Ne zna njih 7 posto. 

Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Istraživanje je provedeno od 22. do 25. siječnja 2017. godine. Pogreška mjerenja je /-4%.Izvor: Dnevnik.hr

ZADNJE OBJAVE

Peđa Grbin pobijedio u prvom krugu, u drugi ide sa Željkom Kolarom

U drugi krug izbora za predsjednika SDP-a idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Drugi krug održat će se u subotu 3. listopada

Osnovana Građanska platforma Zajedno za Trogir

Jučer je u prepunoj Gradskoj loži u Trogiru, usprkos lošem vremenskim prilikama, predstavljena nova politička opcija - Građanska platforma Zajedno za Trogir.

RUKOMET: Trogirani u prvom kolu gosti u derbiju kod Ribole Kaštela

Nakon pauze od 6 mjeseci i poništenja cijele prošle sezone od strane HRS-a trogirski rukometaši se vraćaju na parket u Prvoj HRL-Jug. Umjesto da...

Održana deveta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Deveta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 24. rujna u Općini Marina u MO Svinca. Organizirali su je...

Dječaci i djevojčice upišite se u školu nogometa!

Škola nogometa NK Trogir 1912 vrši upis dječaka i djevojčica rođenih 2014. godine i starijih. Sve mlade ljubitelje nogometa pozivaju da im...