9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTIPeđa Grbin pobijedio u prvom krugu, u drugi ide sa Željkom Kolarom

Peđa Grbin pobijedio u prvom krugu, u drugi ide sa Željkom Kolarom

U drugi krug izbora za predsjednika SDP-a idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Drugi krug održat će se u subotu 3. listopada

Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić osvojili su najviše glasova za Predsjedništvo. Time su postali potpredsjednici SDP-a

Jasno je da u drugi krug izbora u SDP-u idu Peđa Grbin s 40.92 posto glasova te Željko Kolar s 26.39 posto glasova. Slijedi Ranko Ostojić sa 17.4 posto glasova birača u SDP-u. Mirela Ahmetović osvojila je 14.19 posto glasova, dok je Marino Percan osvojio tek 0.59 posto. Na izbore je izašlo 76 posto birača od ukupno 11.800 SDP-ovaca, odnosno, njih 8170.

Grbin je pobijedio u velikim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, dok je Kolar osvojio Split, Vukovar, Koprivnicu. Ranko Ostojić je dominirao u dijelu Dalmacije.

– Hvala još jednom svima na podršci, idemo skupa stvoriti #noviSDP za bolju Hrvatsku!, napisao je kratko na svom Facebook profilu Peđa Grbin.

“U kampanju sam ušao s jednim novim smjerom za SDP, sa željom da prvo napravimo promjenu, onda dobijemo novi SDP i stvorimo pobjedničku stranku. Danas smo napravili prvi korak. Želim SDP koji ne kritizira, nego SDP koji nudi rješenja”, rekao je Grbin novinarima te je zahvalio biračima koji su mu dali povjerenje”, rekao je Grbin sinoć.

“Očekivao sam da ću dobiti potporu SDP-ovaca zato što sam ponudio najkonkretniji program i promjene, i ono najbitnije – rješenja za stvarne probleme građana. Želim da SDP krene u tom smjeru”, poručio je.

“Idemo u drugi krug. Iskoristit ću priliku da pozovem kolege iz SDP-a da na taj izborni krug izađu u što većem broju i da mi pomognu da ostvarim promjenu i stvorim novi, pobjednički SDP”, poručio je.

Priznao je i kako ih u “SDP-u ima sve manje”. “Imali smo problema i u ovim izborima jer je pravo glasa imala samo trećina članova. Takva stranka koja se suočava s tim izazovom, nije stranka koja si može dopustiti gubiti ljude. U novom SDP-u bit će mjesta za sve koji žele raditi za bolju Hrvatsku”, poručio je.

– Zahvaljujem se svim SDP-ovcima i SDP-ovkama koji su jučer izašli na izbore, ali moram spomenuti i one naše članice i članove kojima je pogrešnom odlukom bivšeg vodstva stranke onemogućeno glasanje i želim im poručiti: nisam vas zaboravio! Čestitam svim izabranim kolegicama i kolegama koji su postali novi vrh stranke, članice i članovi Predsjedništva SDP-a. Naravno, ne smijem zaboraviti niti izabrane članice i članice Glavnog odbora stranke. Vjerujem u vaš puni angažman u izgradnji novog, modernog SDP-a. Pozivam kolegu Peđu da se i u drugom krugu nastavimo natjecati argumentirano, vizijama i demokratskom raspravom. Uvjeren sam da naše članice i članovi, naši simpatizeri i glasači, žele to vidjeti: suradnju i raspravu, okupljanje i rad za napredak i stranke i naše Hrvatske, napisao je na svom Facebook profilu Željko Kolar.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZADNJE OBJAVE