15 C
Trogir
Četvrtak, 28 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIROsnovana Građanska platforma Zajedno za Trogir

Osnovana Građanska platforma Zajedno za Trogir

Jučer je u prepunoj Gradskoj loži u Trogiru, usprkos lošem vremenskim prilikama, predstavljena nova politička opcijaGrađanska platforma Zajedno za Trogir.

Platforma okuplja političke stranke, građanske inicijative i nezavisne pojedince s područja grada Trogira. Koncept su osmislili Trogirani raznovrsnih profila, profesija, razmišljanja i dobnih skupina. 

Članovi Inicijativnog odbora su Marko Bakica, Dario Bukić, Petar Coce, Dominik Petar Čavka, Anamarija Duvančić, Miroslav Salapić, Ante Škrobica i Ivan Šustić. Najavljeno je kako će Platforma na lokalne izbore 2021. izaći kao nezavisna lista upravo radi stavljanja naglaska na kvalitetne ljude i ideje, a ne na stranačke iskaznice. 

Okupljenima su se obratili Ivan Šustić i Ante Škrobica

– Čvrsto vjerujem kako je sazrelo vrijeme za misao da je najveći osobni interes zapravo interes cjelokupne zajednice. Da danas pojedinac shvaća kako i on sam može prosperirati samo u uređenom društvu, društvu jednakih pravila. Kako mi kao pojedinci shvaćamo svoju ulogu i značaj u procesima koji se zbivaju oko nas i kako smo svjesni svoje pokretačke moći. A kada se na istom mjestu nađe ovoliko samosvjesnih, sposobnih i predanih pojedinaca, stvara se snaga koja može premještati i brda, rekao je Šustić.

– Nakon današnjeg dana više ništa neće biti isto. Vrlo brzo će početi padati maske interesnih skupinama koje godinama kroje politiku, a svakih nekoliko godina po potrebi promijene boju stranačkog dresa. Onima koji se bogate na račun običnog radnika te krše zakone i pogoduju određenim lobijima nema mjesta u upravljačkim strukturama ovoga grada. Tko stoji iza nas? Iza nas stojite upravo vi – mladi i perspektivni ljudi koji su spremni svoje znanje, vrijeme i energiju staviti na raspolaganje u korist rodnog grada, rekao je Škrobica.

Foto: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE