17 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIROŠ PETAR BERISLAVIĆ: POSJET POSEBNOM RAZREDNOM ODJELU

OŠ PETAR BERISLAVIĆ: POSJET POSEBNOM RAZREDNOM ODJELU

Kao i odrasli, svako dijete je individualac, bilo po tjelesnom izgledu, intelektualnim sposobnostima, znanju, ponašanju, po onome što voli ili ne. Razlike su brojne, ali usprkos njima svako dijete ima pravo na obrazovanje koje će biti obogaćeno programima uzimajući u obzir raznolikost karakteristika i potreba djece.

U osnovnim školama ustrojeni su i razredni odjeli za djecu s teškoćama, a jedan takav posjetili smo u trogirskoj OŠ Petar Berislavić.

  • Već desetak godina naša škola ima ovu posebnu skupinu. Do nedavno nismo imali stručnu osobu, no u studenom prošle godine dobili smo edukatora – rehabilitatora i sada funkcioniramo po pravilima struke. U razredu je sedmero djece kojima veliku podršku pri učenju daju i tri asistenta. Poseban razredni odjel treba dodatnu edukaciju, mjere i nastavna pomagala, stoga škola prikuplja donacije i organizira humanitarne večeri. Lions club Trogir nam pomaže i u tijeku je opremanje učionice spomenutog odjela, kazala je ravnateljica Edita Bratinčević.
  • S djecom je iznimno lijepo raditi. Kod nas vlada opuštena atmosfera, imamo planirani raspored, ali i veliku slobodu mijenjati ga. Ravnateljica i stručna služba u školi su nam uvijek na raspolaganju, a i s roditeljima dobro surađujemo. Nova sam u radnom kolektivu, ali sam odmah uočila kako stvari dobro funkcioniraju. Radim s prvašima te s jednim petašem i dva šestaša, ispričala nam je edukatorica – rehabilitatorica Vedrana Mamić.
  • Duže vrijeme radim kao asistent u školi. Najbitnije u ovom poslu je imati dobru suradnju s učenicima i roditeljima te pratiti upute škole, dodao je asistent Marko Bakica.
  • Prvašić sam i najdraži predmet mi je matematika. Jako volim svoju učiteljicu Vedranu, a u razredu imam puno prijatelja, to su: Karmen, Zvonimir, Ivano, Joško, Ivan i Roko. Pozdravljam mamu, tatu i seku Mariju, veselo je s nama podijelio učenik Branko Alajbeg.

Tekst: AR

Foto: AL

ZADNJE OBJAVE