9.8 C
Trogir
Srijeda, 26 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNoć muzeja 2021. | Mreže Muzeja grada Trogira preuzimaju zvijezde S. Kustosova...

Noć muzeja 2021. | Mreže Muzeja grada Trogira preuzimaju zvijezde S. Kustosova i S. Interesova

Finalno odbrojavanje je počelo! Još nas 2 dana dijele od Noći muzeja 2021. koja će se u većini hrvatskih muzeja odvijati – online!

Svake se godine izuzetno radujemo vašim posjetima tijekom Noći muzeja; volimo vaša sudjelovanja u stručnim vodstvima, prisustvovanja otvaranjima izložbi, slušanja zanimljivih predavanja… Tijekom godina zajedno smo uživali stvarajući na radionicama, gledajući predstave, utakmice, dokumentarce, igrajući društvene igre, … Ove godine radujemo se vašim posjetima našoj facebook stranici Muzej grada Trogira te instagramu @trogirmuseum – platformama na kojima će se ove godine održati trogirski doprinos Noći muzeja.

Ne samo da će se po prvi put Noć muzeja u brojnim hrvatskim muzejima održati online, već će se i po prvi put Muzej grada Trogira predstaviti na način na koji ranije nije! Vrijeme pandemije je izazovno, a nas je izazvalo da se okušamo u stvaranju video sadržaja. Pri tom ne mislimo na video vodstva izložbom ili (uživo) otvaranja izložbi, već na kratke, dinamične i (nadamo se) zanimljive video priloge.

Samo da znate – naše društvene mreže u petak preuzimaju najveće video zvijezde: Sova KUSTOSOVA Sova INTERESOVA!

Tako ćete u petak, 29. siječnja 2021. godine, u poslijepodnevnim satima, prvi put u povijesti na našem fejsu i instagramu vidjeti video radionicu i svjedočiti nastanku naših zvijezda Kustosove i Interesove! (Kako biste odmah mogli sudjelovati u stvaranju, savjetujemo vam da pripremite sljedeće potrepštine: salvetu, raznobojne papire, hamer, klamaricu, ljepilo, škare i crni flomaster!)

To, naravno, nije sav video sadržaj koji u Noći muzeja kreće u optjecaj! Naime, rukotvorine nastale u video radionici – gospođice Kustosova i Interesova poletjet će, letjeti, a potom i sletjeti na točno određena mjesta, a svoje putešestvije ovjekovječiti jednim – vlogom! 

Pogledaj što ima novo, sovo! naslov je tog vloga – drugog tematskog video priloga! U njemu će vas naše glumačke zvijezde upoznati s novitadama u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. Izuzetno smo zadovoljni što smo ovako velike zvijezde uspjeli pridobiti da zaigraju baš u našem filmu… Pozivamo vas zato da se priključite premijeri u petak u 20:00 sati na poveznici!

Vidimo se na virtualnoj Noći muzeja 29. sječnja 2021.!

Dobro nam došli na

Muzej grada Trogira

i

@trogirmuseum

Tekst & Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE