9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTIOŠ OKRUK: razredna nastava u jutarnoj smjeni

OŠ OKRUK: razredna nastava u jutarnoj smjeni

Proletjeli su ljetni dani! Rujan donosi početak nove školske godine. Kako se za nju priprema OŠ Okruk iz Okruga Gornjeg saznali smo od ravnateljice Brune Dadić.

  • Vesele nas naznake kako bismo se mogli vratiti u normalu i izbjeći online nastavu. Nastavni sat se vraća na 45 minuta. Naša škola ove godine broji 211 učenika. Otišao nam je jedan osmi razred i došla su nam dva peta. Dobili smo dva mala prva razreda s ukupno 28 prvašića koji su podijeljeni na dva razredna odjela. Zanimljivost je upis stranih učenika u našim školama, mi ih imamo čak šest. Ove godine smo uspjeli organizirati nastavu u jednoj smjeni (jutarnjoj) za učenike od 1 do 4 razreda. Reakcije su pozitivne i opravdane prije svega iz pedagoških razloga. Inače se uvijek potiče rad ujutro zbog bolje koncentracije i organizacije vremena. Što se tiče marendi, planiramo do kraja rujna nabaviti ponude za zapakirane školske sendviče o čemu će se roditelji izjasniti pristaju li na to. Nije to ništa novo, radi se o uhodanoj praksi u nekim školama. Situacija s javnim prijevozom za naše školarce ostaje ista. Postojali su planovi o kružnim linijama i mogućem organiziranom prijevozu što nije u nadležnosti škole, ali bi o tome trebali razmisliti jedinica lokalne samouprave i osnivač. To što smo mi u središtu jedne manje općine ne znači da je lako doći do škole. Npr. novi dio ceste je dosta mračan u večernjim satima i pješački prijelaz nije označen na što smo upozorili Županijsku upravu za ceste koja je obećala iznaći adekvatno rješenje, kazuje Dadić.
  • Već godinama našoj djeci osiguravamo besplatne udžbenike i radne materijale. Udžbenike pokrivaju Ministarstvo i Županija, a Općina Okrug financira radne materijale. Molim svu djecu da u ponedjeljak dođu s torbama kako bi im sve to bilo lakše ponijeti. Za prvašiće u 10 sati organiziramo predstavu. Sve će se odvijati prema epidemiološkim mjerama u dvorištu škole, a u klupama će ih dočekati prigodni poklončiće kako bi im prvi školski dan protekao što lepršavije i veselije. Ovim putem svim roditeljima i djeci želim uspješan, zdrav i veseo početak nastave, zaključila je ravnateljica Bruna Dadić.  

Poslušajte u cijelosti razgovor Brune Dadić za Gradski radio Trogir – voditeljica Ana Rožić …

ZADNJE OBJAVE