9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIROKRUŠKI RALLY: Bok uz bok mali Topolino i veliki Mercedes, Jaguar, Corvetta,...

OKRUŠKI RALLY: Bok uz bok mali Topolino i veliki Mercedes, Jaguar, Corvetta, Mustang

Ove subote, 3. listopada u organizaciji Kluba klasičnih automobila “SPLIT” održat će se “Okruški Rally” na relaciji Trogir – Okrug – Slatine. Okupljanje je u 8 sati na parkingu kod Autobusnog kolodvora Trogir, zatim slijedi „gospodska“ vožnja kroz Trogir, preko starog mosta do Uvale Toć u Okrugu Gornjem gdje se priprema druženje uz Borisa Oštrića i Festivo Bend. U 13 sati kreće se put Slatina gdje se nastavlja druženje uz glazbu, kupanje, hranu, piće i sportski dio programa. Kotizacija je 150 kn. Zbog epidemioloških mjera obavezan je razmak od 2 metra, maske i mjerenje temperature.

O ovom, za ljubitelje limenih ljubimaca, nadasve zanimljivom događaju više smo doznali u razgovoru s članom uprave i jednim od organizatora gore spomenutog kluba Mariom Cicvarićem – Cickom.

-Klub klasičnih automobila “SPLIT” osnovan je ’98. godine i funkcionira do danas. Ima nas 30-ak aktivnih članova. Jedan smo od prvih, ako ne i prvi klub osnovan uz more čime smo pokrenuli tu scenu. Potencirali smo nastajanje ostalih pa su neki naši bivši članovi sada predsjednici klubova od Zadra do Dubrovnika. Što se tiče rada našeg kluba, ponedjeljkom se sastajemo u prostorijama na Blatinama. Tu imamo muške klupske ćakule, bude nas „hrpa luđaka“ koja tri ure može pričati o jednoj vidi. Pojedinci imaju cijele kolekcije automobila, a neki imaju samo jednog, tako da smo poprilično šarolika skupina. Posjedujem Fiat 124 Spider, mali sportski kabriolet oldtimer koji mi služi za susrete, a za svakodnevnu vožnju tu je mali 50-to godišnji Fiat 850 i ta ljubav traje skoro cijeli život. U obitelji imamo tri automobila i svi su 70-to godište. Veći mi je gušt napraviti 100 metara u starom, nego u bilo kakvom novom automobilu. Uživam u staroj tehnici bez toliko elektronike, tu su prisutni zvukovi motora, mirisi i sve ono što podsjeća na neka stara vremena. Moja sestra Ankica je jedna od rijetkih žena u klubu koja vozi Fiat 850, ispričao nam je Mario Cicvarić.

-Još uvijek su u tijeku prijave za “Okruški Rally”. Bit će svakakvih automobila, nema što nema, od malih talijanskih Topolina pa do velikih Mercedesa, Jaguara, Corvetta, Mustanga… Rally organiziramo na vašem području jer su nam članovi upravnog odbor od tu, a to su Lovre Maravić – Pavela i tajnik kluba Ivan Ivković. Velika potpora su nam Općina Okrug i TZ Okrug, a ovim putem pozivamo i Grad Trogir na suradnju, zaključio je Cicvarić.

Piše: AL

Foto: Klub klasičnih automobila “SPLIT”

ZADNJE OBJAVE