9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzabran trogirski najpolicajac: Mario Đikić je primjer policajca kakav bi svaki od...

Izabran trogirski najpolicajac: Mario Đikić je primjer policajca kakav bi svaki od nas zaista trebao biti

Blagdan je Svetog Mihovila, između ostalog, zaštitnika policije koja danas obilježava svoj dan. Kao i svake godine, to je bio povod biranja najpolicajca Trogira.

Kao vođa ophodnje u PP Trogir, 29-godišnji Mario Đikić najbolji je trogirski policajac u ovoj godini, odlučili su tako njegove kolege i nadređeni na čelu s načelnikom Markom Doljaninom, a najboljeg policajca i načelnika primio je danas gradonačelnik Ante Bilić uz zamjenicu Ružu Kovačević Bilić kako bi im još jednom zahvalili na djelovanju i suradnji.

-Čestitam mladom policajcu Đikiću na nagradi. Posebno priznanje je kada te kolege predlože. Imamo jako dobru suradnji s PP Trogir te ćemo i dalje zajedno raditi na prevenciji i sigurnosti, kazao nam je gradonačelnik Bilić, koji je Mariu uručio ručni sat kao prigodni poklon i Zahvalnicu za dugogodišnji i osobiti doprinos sigurnosti grada Trogira.

-Ovo mi jako puno znači. Sedam godina radim u postaji na poslovima vezanim uz nadzor prometa i očevida prometnih nesreća. Hvala kolegama i načelniku Doljaninu što su prepoznali moj trud. Raditi na cesti i u prometu bude naporno, pogotovo ljeti zbog dolaska turista. Ovim putem se zahvaljujem i čelnim ljudima Grada na prijemu, ističe najpolicajac Đikić.

-Mario je primjer policajca kakav bi svaki od nas zaista trebao biti. Odlučan i hrabar u situacijama koje to zahtijevaju, a istovremeno pristojan, kulturan i strpljiv u komunikaciji s građanima. Nagrađen je mladi policajac jer se proteklih godina postaja „pomladila“. Imamo svega nekoliko kolega starijih od 40 godina, kaže načelnik Doljanin.

Tekst: AL

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)

ZADNJE OBJAVE