16 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIROKRUČANKA MATEA KUZMANIĆ OSVOJILA ZLATO U GIMNASTICI

OKRUČANKA MATEA KUZMANIĆ OSVOJILA ZLATO U GIMNASTICI

Splitski gimnastički klub Marjan proteklog je vikenda u Osijeku pokazao visoku razinu kvalitete rada. Među curicama koje su nastupile našla se i 10-to godišnja Okručanka Matea Kuzmanić koja je u kategoriji U2 – 1 pojedinačno osvojila zlato. Klub postoji 23 godine i u njemu su stasale dvije olimpijke Tina Erceg i Ana Đerek.

  • Poslali smo na natjecanje svoje najbolje gimnastičarke. Time smo se svrstali uz rang najuspješnijih gimnastičkih klubova u Hrvatskoj posljednjih 20 godina, a svakako nositelja kvalitete u Splitu i regiji jug. Ovog puta natjecanju nije pristupilo nekoliko izvrsnih gimnastičarki koje su u fazi rehabilitacije nakon ozljeda, kazuje predsjednica kluba Deni Borozan.
  • Matea svakog dana, osim vikendom, putuje iz Okruga za Split i trenira po tri sata. Izvukla sam je iz škole gimnastike prije nepune dvije godine i od tada je napravila genijalan rezultat. Zahvala ide i roditeljima koji je svakog dana dovode na trening. Svaka joj čast jer se radi o treninzima koji počinju u 7:30 ujutro i traju do 11 sati. Matea je osvojila zlato u U2 – 1 pojedinačno što je univerzalni program koji je korak do vrhunske gimnastike. Izvodila je četiri vježbe: greda, parter, ruče i preskok. Konkurencija je bila velika, natjecalo se 30-ak curica iz cijele Hrvatske. Pred njom je dug put, ali volje ima. Kada je osvojila zlato bila je van sebe i od uzbuđenja nije se uspjela ni nasmijati kako treba, našalila se trenerica Helena Ivančević.

Poslušajte izjavu Helene Ivančević za Gradski radio Trogir ….

Rezime osvojenih odličja na EVPPH 2021. – Osijek, 29.- 31.10.

Nastupilo je ukupno 16 gimnastičarki GK Marjan. Osvojeno je 13 pojedinačnih medalja (4 zlatne, 5 srebrnih, 4 brončane) te 3 ekipne ( 2 zlatne i 1 srebrna).

Apsolutni program – 2 seniorska zlata (Ana Đerek), 2 juniorska srebra i 2 juniorske bronce (Katerina Strinić);

U2 – 1 pojedinačno zlato osvojila je Matea Kuzmanić;

Slobodni program juniorke – 1 pojedinačno zlato (Mia Bezer), 1 pojedinačno srebro (Eli Pandža) i 1 ekipno zlato (Mia Bezer, Eli Pandža, Nora Marasović Rossi);

Slobodni program ml. juniorke – 1 pojedinačna bronca (Luči Bulić) i 1 ekipno srebro (Luči Bulić, Gala Juradin, Sara Vlah);

Obavezni program kadetkinje- 1 pojedinačno srebro (Čikotić Ena) i 1 pojedinačna bronca (Anja Rožić);

Obavezni program ml. kadetkinje- 1 pojedinačno srebro (Tonka Višić) i 1 ekipno zlato (Tonka Višić, Rita Rosandić, Iva Fredotović, Marta Lozančić, Nika Perović).

ZADNJE OBJAVE