31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAOdržana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira

Gradonačelnik Bilić o rebalansu proračuna: Povećali smo investicije, a smanjili financiranje hladnih pogona. Zadovoljni smo do sad učinjenim jer ono praktički u potpunosti prati naš predizborni program u predviđenim rokovima, rekao je Bilić

Održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira na kojoj je izglasan prvi prijedlog Izmjena i dopuna proračuna za 2018. godinu. Bila je to točka koja je izazvala najviše interesa gradskih vijećnika, a gradonačelnik Ante Bilić objasnio je kako je rebalans napravljen u cilju što boljeg iskorištavanja gradskog novca te da će ih biti još ako za to bude potrebe.

-Ovim rebalansom povećavaju se investicije, a smanjuje se financiranje tekućih potreba i hladnih pogona. Napravljen je realan rebalans, uvršteni su projekti koji će se stvarno realizirati, a nismo radili listu želja. Među ključnim projektima su umjetna trava na igralištu na Batariji, energetska obnova vrtića, uređenja trga kod ribarnice i priprema dokumentacije za šetnicu Brigi – Lokvice – istaknuo je gradonačelnik Bilić. 

Izglasan je i izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2017. Među najvažnijim postignućima gradonačelnik je izdvojio spašavanje komunalne tvrtke Dobrić, a samim time i vrijedne gradske imovine, odnosno spašavanje grada od bankrota, nastavak gradnje novog mosta, rekonstrukciju Ulice Kneza Trpimira, izgradnju pristupne ceste za luku Soline, ali i niz socijalnih mjera kao što su smanjenje cijena vrtića i besplatni udžbenici za mlađe osnovnoškolce. 

-Zadovoljni smo do sad učinjenim jer ono praktički u potpunosti prati naš predizborni program u predviđenim rokovima. Sve zadane projekte za prvi period smo ili realizirali ili započeli. Nastavljamo raditi istim tempom i vjerujem da javnost već prepoznaje kako se u Trogiru događaju pozitivne promjene – rekao je gradonačelnik Bilić. 

Na aktualnom satu gradonačelnik, njegovi zamjenici i pročelnici među ostalim, izvijestili su i kako će se cesta u Žednom, oštećena od teškog prometa prilikom izgradnje pristupne ceste za novi most, sanirati kada radovi završe. Pješački prijelaz koji još nedostaje nakon što se u promet nedavno pustila obnovljena dionica Ulice kneza Trpimira bit će uskoro označen. Uskoro će se odabrati i izvođač radova na postavljanju umjetne trave na stadionu na Batariji, a projekt vrijedan oko tri milijuna kuna bit će završen unutar tri mjeseca od odabira izvođača.

Dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić izvijestila je o novostima vezanima uz trogirske vrtiće. Naime, Grad Trogir zbog velikog interesa roditelja prijavio se na projekt produženog boravka, a upravo danas je stigao dopis kako je prošao prvu fazu postupka za dodjelu bespovratnih sredstava za realizaciju tog projekta, u iznosu od 3,7 milijuna kuna. 

-Osim toga, trogirske vrtiće Maslina i Maslačak čeka energetska obnova do jeseni. Oko milijun kuna bit će uloženo u obnovu fasade, novu stolariju i izmjenu izolacije i energenata. Radi se o bespovratnim sredstvima koja su nam dodijeljena od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Fonda za regionalni razvoj – rekla je dogradonačelnica Kovačević Bilić. 

Dogradonačelnik Viktor Novak izvijestio je kako pripreme za Trogirsko ljeto 2018. teku po planu te kako je program u većoj mjeri već sada definiran.

-Mogu najaviti zaista bogat sadržaj. Održat će se čitav niz koncerata, od Massima, Nine Badrić, TBF-a… Deseta godišnjica Opere Selecte bit će zaista posebna, a glavna zvijezda bit će jedan izniman izvođač. Usto, održat će se i već regularni dijelovi programa kao što je Street Ball turnir, ribarske večeri i ostalo – istaknuo je dogradonačelnik Novak.

Osim toga, na današnjoj sjednici izglasan je i prijedlog prve izmjene i dopune Plana razvojnih programa Grada Trogira, Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima, prijedlog Odluke o povjeravanju komunalnih poslova deratizacije i dezinsekcije, prijedlog Odluke o ukidanju koncesije za pružanje javne usluge pražnjenja i odvoda otpadnih voda iz septičkih sabirnih i crnih jama, prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima u Gradu Trogiru, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Trogira, prijedlog Zaključka o zakupu javne površine na adresi Obala bana Berislavića i Ulici blaženog Augustina Kažotića, prijedlog Odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom redu, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju javne ustanove za upravljanje športskim objektima „Športski objekti Trogir”. Detaljnije o svemu može se pronaći ovdje. 

{gallery}vijece91{/gallery}

ZADNJE OBJAVE