23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNobelovac Sir Paul Nurse posjetio Trogir: Oduševljen sam vašim prekrasnim gradom

Nobelovac Sir Paul Nurse posjetio Trogir: Oduševljen sam vašim prekrasnim gradom

Sir Paul Nurse Trogir je obišao u društvu gradonačelnika Ante Bilića i istaknuo svoje oduševljenje ljepotom grada i srdačnim gostoprimstvom.

Sir Paul Nurse, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu za 2001. godinu, posjetio je u nedjelju Trogir u društvu supruge Anne i gospođe Anđelke Visković, savjetnice za obrazovanje splitskog gradonačelnika. Poznati britanski genetičar u Hrvatskoj boravi u sklopu projekta NobelST, tijekom kojeg je bio gost Sveučilišta u Splitu. U Trogiru ga je ugostio gradonačelnik Ante Bilić koji mu je uručio prigodan poklon, monografiju grada i repliku Kairosa te ga poveo u razgledavanje stare jezgre i na zajednički ručak.

Sir Nurse u Trogir je došao na vlastitu želju, što su u Gradu objeručke prihvatili.

Povijest i starine me privatno jako zanimaju pa sam tako čitajući saznao mnogo o Trogiru. Učinio mi se prekrasnim i htio sam svakako iskoristiti priliku iposjetiti ga prilikom ovog mog boravka u Hrvatskoj. Grad je fantastičan i zaista sam oduševljen. Hvala gradonačelniku na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu – rekao je Sir Paul Nurse.

Obišao je Knežev dvor, gradsku ložu, katedralu Sv. Lovre, crkvu Sv. Sebastijana, prošetao slikovitim trogirskim uličicama i rivom.

Čast nam je i privilegija što možemo ugostiti Nobelovca i svjetski priznatog znanstvenika. Britanci su inače jedni od najčešćih gostiju u Trogiru i nadamo se da će ta posebna veza između nas nastaviti i da ćemo Sir Paula Nursea ugostiti opet u budućnosti – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Sir Paul Nurse inače je ravnatelj Francis Crick Instituta u Londonu te predsjednik Kraljevskog društva, izvršni direktor Centra za istraživanje karcinoma Ujedinjenog Kraljevstva te predsjednik Rockefeller Sveučilišta.

{gallery}nobelovac{/gallery}

ZADNJE OBJAVE