21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAMEĐUNARODNA RADIONICA: „Revitalizacija dviju kula u Kaštelima”

MEĐUNARODNA RADIONICA: „Revitalizacija dviju kula u Kaštelima”

Od 20. do 30. rujna u Kaštelima će se održavati međunarodna radionica pod nazivom „Revitalizacija dviju kula u Kaštelima“, koju zajednički organiziraju Grad Kaštela i Culture Hub Croatia – platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu, u partnerstvu s njemačkom organizacijom European Heritage Volunteers.

Glavni cilj radionice jest izrada prijedloga za inovativno i održivo korištenje kule Lodi u Kaštel Štafiliću i kule na Glavici u Kaštel Sućurcu.

– Na temelju povijesne analize i analize potreba te kroz arhitektonsko planiranje pod stručnim vodstvom, skupina od deset međunarodnih i nacionalnih sudionika radit će na mogućim rješenjima za očuvanje ovih spomenika dajući im suvremenu funkciju prilagođenu kontekstu, specifičnom položaju, gradu i lokalnom stanovništvu – stoji u najavi radionice.

Radi se o mladim volonterima specijaliziranim za rad na povijesnoj baštini, a dolaze iz devet različitih zemalja iz cijelog svijeta, Meksika, Njemačke, Španjolske, Sirije, Engleske, Portugala, Kolumbije, Italije i Hrvatske. 

Jedan od prioriteta ovog projekta je i kontakt s lokalnom zajednicom i uključivanje lokalnog stanovništva u radionicu pa su organizatori pozvali sve zainteresirane osobe iz Kaštela i okolice da im  se pridruže na Danima otvorenih vrata – 26. rujna u Kaštel Sućurcu u prostorijama kule  na Glavici te 27. rujna u Kaštel Štafiliću u prostorima kule Lodi, oba dana između 15 i 18 sati.

Završna večer održat će se u Muzeju grada Kaštela, u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu, 29. rujna u 18 sati. Tom prilikom volonteri, sudionici radionice, prezentirat će primjere revitalizacije kulturne baštine iz njihovih zemalja te rezultate ove radionice.

Program radionice možete pogledati OVDJE…

Izvor: kastela.org

 

ZADNJE OBJAVE