37 C
Trogir
NaslovnicaSPORTPrezentacija sportskih klubova u Trogiru

Prezentacija sportskih klubova u Trogiru

 

U okviru EU projekta „Sport4Citizens“ Grad Trogir u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Trogira i sportskim klubovima sa područja Grada Trogira organizira prezentaciju sportskih klubova Grada Trogira. Manifestacija će se održati u Sportskoj dvorani „Vinko Kandija“ u Trogiru u subotu 23.rujna 2017. u vremenu od 9 do 12 sati.

„Sport4Citizens“ je zajednički projekt češkog grada Praga 5, kao nositelja projekta i gradova partnera, Trogira iz Hrvatske, Budimpešte – Ujbuda iz Mađarske, Bratislave – Petržalka iz Slovačke i Beograda – Savski venac iz Srbije. Projekt je prijavljen 2015. godine na natječaj EAC/A04/2015. u okviru programa Europske unije „Erasmus +“ te je 2016. odobren za financiranje i provedbu. Projekt je financiran iz sredstava Erasmus + Europske unije.

Predmet projekta „Sport4Citizens“ je promocija volonterskih sportskih aktivnosti, socijalne inkluzije, svijesti o važnosti bavljenja sportom i jednakim mogućnostima pristupa sportu za sve građane. Dakle glavni cilj projekta je potaknuti što veći broj građana da se uključe aktivnije u bavljenje sportskim aktivnostima. Sport je naime prepoznat kao aktivnost koja ne samo da je bitna za zdravlje svakog čovjeka, već je i čimbenik veselijeg života.

Na manifestaciji u sportskoj dvorani predstaviti će se svi sportski klubovi sa područja Grada Trogira, većinom kolektivni sportovi, ali biti će i individualnih. U prigodnom programu biti će prikazane vještine i demonstrativne utakmice, kao i zabava za sve posjetitelje. Naravno, ulaz je besplatan.

Svi zainteresirani moći će se raspitati o uvjetima rada klubova, upisima i terminima treninga. Osim toga Grad Trogir je osigurao prigodne suvenire i brošure svim posjetiteljima. Na događaj pozvane su sve osnovne škole sa područja Grada Trogira, prije svega poziv se odnosi na učenike i njihove roditelje, ali dobrodošle su sve dobne skupine. Manifestaciju će otvoriti prigodnim riječima predstavnici Grada Trogira. 

ZADNJE OBJAVE