26 C
Trogir
Petak, 9 lipnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRNATJECANJE U TRIATLONU u sklopu 5. Trogir Outdoor Festivala, 21. svibnja 2023.,...

NATJECANJE U TRIATLONU u sklopu 5. Trogir Outdoor Festivala, 21. svibnja 2023., Proglašenje pobjednika 17:00 sati, Riva

Mjesec svibanj u Trogiru već je petu godinu rezerviran za aktivno proljeće i sportska događanja. Najznačajnija je manifestacija TROGIR OUTDOOR FESTIVAL koji predstavlja izvrsnu priliku da grad nastavi njegovati svoju tradiciju majstorstva. Festival omogućuje svim ljubiteljima zdravog života da pokažu svoje sportsko umijeće bilo kroz jedrenje, trčanje ili triatlon te se tako uvrste na listu trogirskih majstora sporta.

Nakon revijalna regate „Majstora pod jedrima“ i mnoštvo prijeđenih kilometara „Majstora traila“, posljednji dan Festivala rezerviran je za „Majstore triatlona“ koji će svoju kondiciju i snagu iskušati u nekoliko različitih disciplina. Plivački dio natjecanja održati će se zapadno od kule Kamerlengo, potom slijedi bicikliranje po cestama otoka Čiova te u konačnici trčanje oko stare gradske jezgre Trogira.

Trogirski triatlon starta u 11:00 sati na trogirskoj rivi iza Kule Kamerlengo. Utrka započinje Akvatlonom U9 i U11, a potom slijede discipline Supersprint i Sprint triatlon.

Sprint triatlon

750m plivanje + 19km bicikla + 4,75 trčanje

Supersprint triatlon

375m plivanje + 10km bicikla + 2,75 trčanje

Akvatlon U9

50m plivanje + 500m trčanje

Akvatlon U11

100m plivanje + 1000m trčanje

Sva pravila su određena HTS pravilnikom o ustroju natjecanja.

Neposredno nakon završetka svake pojedine utrke i ovjere rezultata, izvršit će se proglašenje pobjednika. Najbolje natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, medalje i pehari u muškoj i ženskoj kategoriji. Oko 17:00 sati svi će gledatelji i natjecatelji prisustvovati službenom proglašenju pobjednika po kategorijama za sve utrke.

Svim natjecateljima biti će osigurane majice, okrijepa, obrok te sve potrebno osiguranje i medicinska pomoć.

Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira svake godine ulažu u organizaciju i razvoj kvalitetnih selektivnih oblika turističke ponude. Outdoor Festival izvrsna je manifestacija pomoću koje Trogir izrasta u prepoznatljivu destinaciju sportskog turizma koji promovira zdrav i aktivan život.

ZADNJE OBJAVE