12 C
Trogir
Utorak, 21 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRNATJECANJE U TRAILU U SKLOPU 5. TROGIR OUTDOOR FESTIVALA, PROGLAŠENJE POBJEDNIKA, 20....

NATJECANJE U TRAILU U SKLOPU 5. TROGIR OUTDOOR FESTIVALA, PROGLAŠENJE POBJEDNIKA, 20. SVIBNJA 2023., 20:00 SATI – RIVA

Vizura najljepšeg starog grada Trogira i otoka Čiova već petu godinu zaredom postaje domaćin najprepoznatljivije outdoor sportske manifestacije u srednjoj Dalmaciji. Naime, radi se o TROGIR OUTDOOR FESTIVALU koji se tradicionalno održava tijekom mjeseca svibnja te tako obogaćuje turističku ponudu u razdoblju predsezone.

Ovogodišnji trogirski mjesec sporta započeo je 6. i 7. svibnja kada su podno zidina Kamerlenga „Majstori pod jedrima“ priredili sjajnu regatu klase Melges 24 Cup.

Trogir Outdoor Festival svoj program nastavlja 20. svibnja 2023. godine utrkom Masters of trail. Trail trčanje postaje sve popularnije u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a glavna prednost je manji stres pri udaru u tlo u odnosu na klasično cestovno trčanje. Trail utrke se održavaju na prirodnom terenu, brdima, planinama te neuređenim stazama. Upravo zato se otok Čiovo pokazao kao idealna destinacija za aktivan odmor i sportske aktivnosti jer, osim prekrasnog krajolika, plaža i vidikovaca, raspolaže brojim stazama i putevima savršenim za trail natjecanja.

Brojni sudionici započinju svoju trail avanturu na trogirskoj rivi u 17:00 sati, a službeno proglašenje pobjednika te dodjela medalja i nagrada održat će neposredno nakon završetka utrke u 20:00 sati.

Ovisno o fizičkoj spremi i kondiciji natjecatelji mogu odabrati jednu od tri dužinske kategorije:

FIRE staza duga je 20 km, a prikladna je za naprednije natjecatelje. Starta u 17:00 satiu Slatinama na otoku Čiovu, a završava u Trogiru. Limit za završiti utrku je 4 sata. Polazak organiziranim prijevozom do starta je u 16:15 sati na početku trogirske rive (pokraj mosta).

EARTH staza duga je 11 km, a prikladna je za rekreativce i naprednije sportaše. Starta u 17:30 sati na trogirskoj rivi, a limit za završiti utrku je 3 i pol sata.

WATER staza duga je 5 km, a na njoj se mogu okušati početnici, šetači, rekreativci te djeca (ne mlađa od 7 godina). Start je u 17:30 sati na trogirskoj rivi, gdje utrka ujedno i završava. Limit za završiti utrku je 2 sata.

Ove će godine Masters of Trail utrka, pod pokroviteljstvom Lidla i Zračne luke Split, okupiti više od stotinu rekreativnih natjecatelja, naprednih sportaša i gledatelja iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta.

Prijave za natjecanje otvorene su sve do 20.5.2023. godine na linku, stoga pozivamo sve ljubitelje trčanja, šetanja i sporta da se pridruže.

ZADNJE OBJAVE