12 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNarodna glazba Trogir svečano obilježila 192. rođendan

Narodna glazba Trogir svečano obilježila 192. rođendan

Na blagdan svete Cecilije, zaštitnice glazbenika, Narodna glazba Trogir obilježila je svoj 192. rođendan. 

Program je započeo tradicionalnim koncertom na Trgu Ivana Pavla II, a zatim su se trogirski glazbari okupili na svetoj misi koju je u katedrali sv. Lovre prevodio dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader.

Potom su u svojim prostorijama u Palači Ćipiko organizirali prigodni domjenak, kojem su, uz zamjenika gradonačelnika Viktora Novaka,  nazočili brojni gosti s kojima ovo društvo surađuje.

Kao i svake godine dodijeljene su diplome i zahvalnice članovima za vjernost glazbi, a uručili su ih prva ženska predsjednica Narodne glazbe Trogir Duška Guina i tajnik Šime Pažanin.

Tom prilikom je Guina čestitala svim glazbarima njihov dan i istaknula kako su izrazito ponosni na činjenicu da je svake godine sve veći broj mladih članova što je garancija da će se tradicija društva nastaviti. 

Stoga smo odlučili da svih osam najmlađih članova bude izabrano za najglazbare, kazala je Guina.  

Osam mladih najglazbara su: Petar Buble, Antonela Biluš, Marinela Biluš, Vinka Hrabar, Vjeko Hrabar, Sara Vukman, Kristina Katić i Ante Županović. 

Za 20 godina aktivnog djelovanja u Narodnoj glazbi Trogir nagradu su primili Duška Guina i Robert Jakovljev, dok je za čak 60 godina nagradu dobila Marija Rožić- Seka, koja nije krila suze radosnice nakon što je od svojih glazbara na poklon primila novu flautu.

– Ovu godinu imamo i jednu novost za sve naše članove. Naime, u našim prostorijama gdje se često družimo inventar je zaista dotrajao, budući sav novac ulažemo u nošnje i instrumente. Zahvaljujući našoj članici Sanji Debak Vukušić dobili smo potpuno novu, opremljenu kuhinju. Naše društvo je tako prvi put nakon više od 50 godina dobilo nešto novo u svojim prostorijama što nam zaista mnogo znači. Osim gospođi Debak Vukušić koja nam je donirala kuhinju, zahvaljujem svima koji su pomogli da se ona postavi, a to su: Filip Kakić, Duje Mijalić, Šime Pažanin, Marinko Biluš i svi mladi našeg društva, kazala je Guina. 

Foto: ZK 

{gallery}glazba 192{/gallery}

ZADNJE OBJAVE