24 C
Trogir
Utorak, 15 kolovoza, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJANa kaštelanskom lignjolovu ulovljeno malo više od 20 kg liganja - najveća...

Na kaštelanskom lignjolovu ulovljeno malo više od 20 kg liganja – najveća lignja težila je skoro pola kg

Gotova je još jedna odlična fešta u organizaciji PŠK „Srdela“. Bilo je vrime za u lignje poć tako da je gotovo 70 brodica, u kojima je moglo biti najviše četiri člana, isplovilo u subotu, 5. listopada iz  porta u Kaštel Starom na lov liganja u Kaštelanskom zaljevu. Ukupno su sve posade ulovile malo više od 20 kg liganja.

Na vaganju se moglo vidjeti lijepih velikih, srednjih i malih komada liganja. Suma sumarum 20.165 kg liganja izvagano je od 65 ekipa (48 ekipa je došlo na vaganje). Najbolja je bila ekipa Giričić iz Kaštel Gomilice s 2.040 kg, drugo mjesto osvojila je ekipa Zvonko Vukorepa s 1.420 kg, a treća je bila ekipa Nino Smojver s 1.240kg.

Nagrade su, zaslužile i ekipe s najvećom i najmanjom ulovljenom lignjom. Najveću lignju ulovila je ekipa Jure Draguna, a težila je 0,430 kg, dok se najmanja lignja uhvatila na peškafondo Jurice Sirića i imala je svega 0.005 kg.

Ovom prigodom izabrana je i MISS lignjolova Milka Dragun, prva pratilja bila joj je Tončica Milat, a druga Jelena Vuletić.

Za sve sudionike organizirana je i bogata lutrija u kojoj je najsretnijoj Tončici Milat otišao gumenjak od 1,6 metara.

Cijelom šušuru doprinijelo je i natjecanje četiri ekipe u spremanju brujeta pod budnom paskom glavnog suca Nikole Tomića uz renomirane kaštelanske kuhare Tonća Zekića i Soniboj Grgina te člana PŠK „Srdela“ Doris Čičeka. Ocjenjivali su brujete i ovako odlučili, pobjednička ekipa je Gradski radio Trogir (265 bodova), drugoplasirani Hvidra Kaštela (247 bodova), trećeplasirani ekipa Kaljani (gosti iz Zadra 216 bodova), te četvrtoplasirani ekipa Kambi iz Kaštel Lukšića (197 bodova). Kao zanimljivost u ponudi hrane koja se kuhala za posjetitelje saznali smo da se srdele mogu peći i u bačvi. 

„Ovim putem bi se zahvalili svim sponzorima i donatorima ovog događaja koji ne bi bio moguć bez njihove pomoći. Posebna zahvala ide Gradu Kaštela i TZ Grada Kaštela te Hvidri Kaštela koji su nam pružili veliku podršku i pomoć u organizaciji ovog događaja. Hvala i svim sponzorima: DREAM YACHT CROATIA, A.M.I.S. GRUPA, FISH AND BOAT, PIXMA CENTAR TROGIR, LUNA MARIS, SEALTECH, TOP FISHING, SUNSET, BARACUDA NO1, DTD DUGI RAT, IŽANKA ZADAR, BARKA, BARBA 2, STARA PEŠKARIJA, GASTRO, RIBARNICA KAŠTELA, GUŠTI ZAGORE, KONOBA INTRADA, OPG RUŽIĆ, ZEKIĆ CATTERING, MILIĆ CATTERING, KONOBA TAVERNA, CB GAJO, GRADSKA KAVANA, RED LION PUB, CB VERONA, SUŠARA PERAJICA, MESNICA SKEJO, BAR&KITCHEN GIARDIN, CB GABINE, PIZZERIA I KONOBA PORAT, VRELKO, PEKARA SOLIN. Posebna zahvala ide našem dragom voditelju Vedranu Očašiću koji nas je vrhunski zabavio i majstorski vodio natjecanje uz DJ-a Nikšu. Hvala svim natjecateljima na fer – pleju. Vidimo se sljedeće godine. Hvala svima!“, poručili su organizatori iz PŠK „Srdela“.

ZADNJE OBJAVE