9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRČetvrtu godinu zaredom realiziran projekt „Moš ča oš“ i Sajam mogućnosti

Četvrtu godinu zaredom realiziran projekt „Moš ča oš“ i Sajam mogućnosti

I ove je godine na trogirskoj rivi uspješno realiziran četvrti po redu projekt Osnovne škole Petar Berislavić Moš ča oš i Sajam mogućnosti koji provodi Policijska postaja Trogir.

Učenici, roditelji, nastavnici ali i ostali građani i turisti uživali su u bogatom programu i prezentacijama ukupno 25 izlagača. Svrha projekta je potaknuti djecu, mlade, ali i njihove roditelje na uključivanje u razne sportske, volonterske i kulturno-umjetničke udruge na području Trogira i šire. Koordinatorice projekta učiteljica Sandra Mrčela, profesorica Nives Anđelić i pedagoginja Đina Županović zajedno s ravnateljicom Editom Bratinčević i načelnikom PP Trogir Markom Doljaninom i ove godine su napravili dinamičan program…

Kako postati članom nekog kulturnog društva, sportskog kluba, izviđača ili pak informacije o srednjim školama učenici su mogli saznati od brojnih izlagača. Naši prvašići mogli su naučiti kako prijeći preko pješačkog prijelaza, učenici su odmjerili snage s policajcima u košarci i nogometu dok je većina priskočila u pomoć na obje strane u natjecanju potezanja konopa. Glavna atrakcija bili su naši vrijedni vatrogasci koji su pokazali kako i najmlađi mogu biti vješti u vatrogasnim pothvatima te nam simulirali vatrogasnu intervenciju i spuštanje konopima s drugog kata  škole.

Naše vrijedne učiteljice i učitelji područne i matične škole predstavili su nas bogatim stolom i pobrinuli se da svatko ima osvježenje i zdrav zalogaj dok je nastavnik tjelesne kulture vješto koordinirao prezentaciju sportskih aktivnosti kojima se naši učenici bave.

Iz škole zahvaljuju Segetskim mažoretkinjama, Ženskom odbojkaškom klubu, Boksačkom klubu, Košarkaškom klubu, Nogometnom klubu Trogir, Jedriličarskom klubu, Krav Maga klubu, Teniskom klubu Resnik, Konjičkom klubu Hanako, Crvenom križu, Školi stranih jezika KATEDRA, TOMS-u, Odredu izviđača Trogir, Učeničkoj zadruzi Biljni biseri PŠ Vrsine, SŠ Braća Radić, SŠ Ivan Lucić, SŠ Blaž Jurjev Trogiranin, HGSS-u, DVD-u Trogir, JVP-u Grada Trogira, DVD-u Marina, MORH-u i PP Trogir na prezentaciji svog rada i na sudjelovanju u projektu.

Izvor: OŠ Petar Berislavić 

Fotogalerija na linku: OŠ PB 

ZADNJE OBJAVE