16 C
Trogir
Nedjelja, 11 veljače, 2024
NaslovnicaKULTURAMuzej grada Trogira: Priča o Trogiru na šest jezika

Muzej grada Trogira: Priča o Trogiru na šest jezika

Svaki posjetitelj Muzeja grada Trogira uz kupljenu ulaznicu besplatno dobije publikaciju koja kroz priču o stalnom postavu priča priču o Trogiru.

Ova je  publikacija u početku bila dostupna na hrvatskom i engleskom, a od nedavno priča o muzeju u gradu muzeju može se s razumijevanjem čitati na još četiri jezika. 

Za prijevod teksta autorice Lujane Paraman zaslužne su Marija Kostić (engleski jezik), Ružica Babić(talijanski), Renata Biočić (njemački), Martina Baričević (francuski) te Daria Ljepopio (španjolski). 

Fotografije u brošuri pričaju sve jezike, a djelo su Maje Maljković Zelalije, a da je u njoj sve napisano točno i provjereno, uz ranije navedene, zaslužne su dr. sc. Fani Celio Cega, Aleksandra Bilić Petričević, Daniela Kontić i Goranka Tomaš.

Tako su i ove godine u Muzeju grada Trogira pronašli nekoliko izgubljenih u prijevodu, a potraga će se nastaviti i u budućnosti…

Podsjećamo,  Muzej grada Trogira tijekom kolovoza otvoren je svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00, a tijekom rujna od ponedjeljka do subote 10:00 – 13:00 te 17:00 – 20:00. 

ZADNJE OBJAVE