9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRAUDIO: UDRUGA TOMS - Hvala Udruzi Rašpin jute, TZ Trogir, MO Čiovo...

AUDIO: UDRUGA TOMS – Hvala Udruzi Rašpin jute, TZ Trogir, MO Čiovo i PŠU Lučica

Kroz dva ljetna mjeseca (srpanj i kolovoz) provedeno je niz uspješnih humanitarnih akcija u Trogiru za potrebe Udruge TOMS.

Akcije su organizirane od strane Udruge Rašpin jute, Turističke zajednice grada Trogira, Mjesnog odbora Čiovo i PŠU Lučica, a prikupljena su financijska sredstva kojima se za potrebe i rad udruge TOMS kupio Terapijski laser i Ultrazvuk Medio Sono.

„Ovim putem zahvaljujemo svim organizatorima te građanima koji su svojim prilozima pomogli u prikupljanju sredstava za dva aparata, a koji će članovima udruge olakšati i poboljšati terapije koje su pred njima. Još jednom veliko hvala svima!“ – kazao je predsjednik Udruge Toms Ivica Bašić.

Gradski radio Trogir/Ivana Rinčić Mamut-razgovor-Ivica Bašić

{mp3}TOMS{/mp3}

TERAPIJSKI LASER djeluje biofotostimulirajuće, ubrzava sintezu kolagena i stvaranje granulacijskog tkiva, djeluje analgetski i antiedematozno. Indikacije za primjenu lasera su akutne i kronične boli, upalne i degenerativne reumatske bolesti, ozljede mekih tkiva, tetiva i ligamenata te otvorene rane.

TERAPIJSKI ULTRAZVUK je vrsta dubinske termoterapije. Terapijski efekt postiže se povećanjem temperature tkiva na primijenjenom području, povećanoj cirkulaciji i izmjeni tvari, povećanoj elastičnosti tkiva. Zagrijavajući strukture u blizini kosti ( hvatišta tetiva, tetivne ovojnice, burze, hvatišta ligamenata, zglobne čahure) možemo utjecati na obnavljajuće procese u kroničnim degenerativnim i upalnim stanjima. Indikacije za primjenu ultrazvuka su kronične degenerativne bolesti i bolesti iz skupine izvanzglobnog reumatizma: entezitisi, burzitisi, tendovaginitisi, peritendinitisi, kapsulitisi, ozljede ligamenata i zglobnih čahura

ZADNJE OBJAVE