13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Filmske večeri pod zvijezdama ponovo u Trogiru

Filmske večeri pod zvijezdama ponovo u Trogiru

I ovo ljeto Kino Mediteran gostuje u Trogiru, bit će to 29., 30., 31. ovoga mjeseca. Kino Mediteran sa svojim kinom budi nostalgiju kod Trogirana jer znamo da je kula Kamerlengo nekada bila ljetno kino u Trogiru.

„Cijela ideja projekta Kino Mediteran je zapravo revitalizirati ljetna kina i općenito kina u Dalmaciji. Naš program traje cijelu godinu, ne samo ljeti, a Trogir spada u ovaj dio gradova gdje zapravo dođemo na tri dana kao nekakvo putujuće kino. Mi smo i u Bolu, Hvaru, Imotskom, Jelsi, na Lastovu, Supetru, Pločama, zaista smo u tim gradovima skroz revitalizirali kina koja rade cijelu godinu, ljeti svakodnevno, zimi na tjednoj bazi. Kino Mediteran je zaista narastao kroz jedan veliki projekt koji sada već prolazi kroz 30 gradova, traje cijelu godinu i posjeti ga skoro 50 tisuća gledatelja.“, kazao je umjetnički direktor Kino Mediteran Alen Munitić.

Gradski radio Trogir doznaje više/razgovor Gordana Dragan/emisija Ćakula: 

{mp3}KINO{/mp3}

Filmski naslovi koje možete pogledati u Trogiru.

29.8. Četvrtak – 21:00 h

„ONA KOJU ZAMIŠLJAŠ“

WHO YOU THINK I AM / CELLE QUE VOUS CROYEZ, Safy Nebbou, FR, 103′

Claire je 48-godišnja profesorica na fakultetu i razvedena majka dvoje djece. Na internetu, pak, ona je 24-godišnja Clara, pripravnica u poduzeću koje organizira modna događanja. Lažni profil na Facebooku Claire je stvorila kako bi mogla špijunirati bivšeg ljubavnika, no uskoro se počinje dopisivati s mladićem Alexom. Dok njihova komunikacija postaje sve intenzivnija, Claire se sve više zaljubljuje u Alexa, baš kao i Alex u misterioznu Claru. Iako njihov odnos postoji tek u virtualnom svijetu, njezini osjećaji su itekako stvarni. U ovom napetom trileru, premijerno prikazanom na Berlin Film Festivalu, sjajna Juliette Binoche daje izniman prikaz usamljene žene koja gubi granice između laži, snova i stvarnosti.

30.8. Petak – 20:30 h

„GORDON I PADDY“ – SINKRONIZIRANO

Linda Hamback, SW, 65′

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy će uskoro saznati.

31.8. Subota – 21:00 h

„SITNE RIBE“

PIRANHAS / PARANZA DEI BAMBINI, Claudio Giovannesi, IT, 110′

Kao portret jedne generacije u stanju stalnog sukoba, film prati bandu napuljskih dječaka uključenih u ulični rat od strane Camorre. Skupina 15-godišnjaka bez nade u sutra ne boji se zatvora ni smrti. U svijetu bez budućnosti, važni su im jedino opstanak, novac i moć: žele puno zaraditi, nositi dizajnersku odjeću, imati nove skutere. Vođa skupine, Nicola, dobro zna pravila posla: da bi zaista upao u igru i svoju bandu doveo do vrha, mora izazvati jednog od starih mafijaških šefova… Film je adaptacija romana „Paranza dei bambini“ kontroverznog napolitanskog autora Roberta Saviana, koji zbog svojih knjiga o Camorri živi pod policijskom zaštitom, a glumačku skupinu čine amateri, stanovnici Napulja. Film je osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na Berlin Film Festivalu.

 

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...