19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRMoramo shvatiti kako to nije privilegija tih osoba, nego njihova potreba

Moramo shvatiti kako to nije privilegija tih osoba, nego njihova potreba

Suradnja Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Područnog Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te udruge „Vjeruj i djeluj“ rezultirala je zajedničkom inicijativom provođenja nadzora korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom. Na području Splitsko-dalmatinske županije, pa tako i u Trogiru, akcija se provodila danas od 9 do 13 sati. Kontroliralo se korištenje parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom od strane drugih osoba i moguća zlouporaba znaka pristupačnosti. Ovim se želi ukazati na obvezu i potrebu poštivanja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom.

  • Obišli smo lokacije: Ul. Kardinala Alojzija Stepinca, Put Kapelice, Ul. Hrvatskih mučenika, Obala kralja Zvonimira te parkirališna mjesta TC Lidl, Kaufland i Plodine. Inače, kazna za ovaj prekršaj iznosi 700 kn. Pozivam sve vozače da se pridržavaju propisa i ne parkiraju vozila na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom. Ovakvih i sličnih akcija organizirat ćemo još, kazao nam je policijski službenik PP Trogir Miroslav Hrsto.
  • Zadovoljni smo akcijom jer nismo utvrdili nijedno kršenje zakona, odnosno zlouporabu parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom. Moramo shvatiti kako to nije privilegija tih osoba, nego njihova potreba, naglašava načelnik PP Trogir Marko Doljanin.

Uz policijske službenike, u provedbi akcije sudjelovao je i djelatnik prometnog redarstva Grada Trogira.

  • Zahvaljujući našim svakodnevnim obilascima terena, građani su upoznati s pravilima i mislim da se dosta dobro drže reda. Naravno, uvijek ima i iznimaka koje sankcioniramo, kazuje redar Ivan Jadrić.

AL

ZADNJE OBJAVE