11 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRMladi glumac Eugen Stjepan Višić na prijemu kod gradonačelnika

Mladi glumac Eugen Stjepan Višić na prijemu kod gradonačelnika

Trogiranin Eugen Stjepan Višić, mladi 25-godišnji glumac nedavno je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta. Tim povodom u petak ga je primio gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenikom Viktorom Novakom i dodijelio mu Zahvalnicu za promociju i razvoj grada Trogira.

Podsjetimo, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu je nedavno dodijelilo nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u 28 kategorija. Eugen Stjepan je uz Deu Presečki dobio nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u drami.

– Lijepo je dobiti priznanje od svog grada. U razgovoru s gradonačelnikom otvorili smo teme vezane za budućnost kulture kakvu naš grad zaslužuje. Nagrada hrvatskog glumišta mi je poticaj i spoznaja da se može biti prepoznat i kada nemaš veliku kazališnu kuću i produkciju iza sebe. Nismo svjesni koliko imamo kvalitetnih umjetnika u Hrvatskoj, kazao je, između ostalog, mladi glumac Višić.

– Čestitam Eugenu na Nagradi hrvatskog glumišta. Na ovaj način smo mu odali priznanje i iskazali poticaj za daljnji rad. On je bio naš stipendist dok je studirao. Ponosan sam što imamo uspješne mlade ljude od sportaša do glumaca i to pokazuje kako je Trogir grad majstora, kazao je gradonačelnik Bilić.

Foto: Joško Herceg (Grad Trogir)

ZADNJE OBJAVE