12.7 C
Trogir
Nedjelja, 29 studenoga, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Mlada snaga Fasta: „Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH!“

Mlada snaga Fasta: „Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH!“

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute ‘o Kvadrilje, koja je krenula prije nekoliko tjedana, bili su predstavnici dvije sasvim različite generacije, veteranka Silvana Rinčić i mlada snaga Luka Prizmić.

-Društvo je prošle godine proslavilo 50 godina rada. U tijeku su upisi. Situacija zbog korone nas koči. Ne znamo što, kad, kud i kako, ali smo u pripremama. Ovim putem bih uputila još jednom poziv djeci vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da nam se pridruže i osjete taj „đir“ Kvadrilje. Kao desetogodišnjakinja upisala sam se u Kvadrilju i time otkrila ljubav prema druženju, društvu, prijateljima. Naučila sam plesati, dobila gipkost i eleganciju, kaže Silvana.

Iako u društvu dominiraju curice, devetogodišnji Luka Prizmić je živi dokaz kako dječaci mogu biti vrhunski plesači

-Teta Silvana mi je predložila da se priključim društvu, posjetio sam ih, svidjelo mi se te sam se upisao. Kad sam prvi put proplesao, jako mi se svidjelo i lijepo sam se zabavio, govori nam Luka.

Luka je jedan od najboljih jer je vrlo brzo prihvatio korake svih plesova, ne samo Kvadrilje, već i Šotića i splitskih plesova. Voditelj ga je primijetio i prebacio u stariju grupu, uskočila je Silvana.

-Jednostavno volim Kvadrilju, jako volim plesati, a pogotovo mi se svidjelo druženje s vršnjacima. Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH, uskliknuo je Luka.

Poslušajte cijelu emisiju na Gradskom radiju Trogir – voditeljica Ana Rožić

Tekst & Foto: AL

ZADNJE OBJAVE

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, odlučilo je Kazališno vijeće splitske nacionalne kazališne kuće na svojoj današnjoj sjednici. Vijeće je...

Hvala svima koji su pristupili akciji!

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK TROGIR, GDCK TROGIR I TRANSFUZIJE SPLIT održana je jučer na Batariji, dakako uz sve preporučene mjere zaštite....

CAMBI. I ROKO OVOG BOŽIĆA STAVLJAJU TOČKU NA SVE PORAZE 2020. GODINE

Nakon što su ove godine predstavili novo ime, imidž i glazbeni identitet u duetima s Giulianom i Nenom Belanom, CAMBI. se vraćaju...

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije traži hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje

Priopćenje Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije u svezi najavljenih mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata u RH do Badnjaka prenosimo u cijelosti.

U Trogiru održano 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – Regija Jug

Rusulice su prošlog vikenda, koroni usprkos i pod epidemiološkim mjerama, organizirale 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - Regija Jug  Na ovom natjecanju sudjelovalo...