15 C
Trogir
Subota, 10 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRMlada snaga Fasta: „Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH!“

Mlada snaga Fasta: „Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH!“

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute ‘o Kvadrilje, koja je krenula prije nekoliko tjedana, bili su predstavnici dvije sasvim različite generacije, veteranka Silvana Rinčić i mlada snaga Luka Prizmić.

-Društvo je prošle godine proslavilo 50 godina rada. U tijeku su upisi. Situacija zbog korone nas koči. Ne znamo što, kad, kud i kako, ali smo u pripremama. Ovim putem bih uputila još jednom poziv djeci vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da nam se pridruže i osjete taj „đir“ Kvadrilje. Kao desetogodišnjakinja upisala sam se u Kvadrilju i time otkrila ljubav prema druženju, društvu, prijateljima. Naučila sam plesati, dobila gipkost i eleganciju, kaže Silvana.

Iako u društvu dominiraju curice, devetogodišnji Luka Prizmić je živi dokaz kako dječaci mogu biti vrhunski plesači

-Teta Silvana mi je predložila da se priključim društvu, posjetio sam ih, svidjelo mi se te sam se upisao. Kad sam prvi put proplesao, jako mi se svidjelo i lijepo sam se zabavio, govori nam Luka.

Luka je jedan od najboljih jer je vrlo brzo prihvatio korake svih plesova, ne samo Kvadrilje, već i Šotića i splitskih plesova. Voditelj ga je primijetio i prebacio u stariju grupu, uskočila je Silvana.

-Jednostavno volim Kvadrilju, jako volim plesati, a pogotovo mi se svidjelo druženje s vršnjacima. Pozdravljam svih i pridružite nam se ODMAH, uskliknuo je Luka.

Poslušajte cijelu emisiju na Gradskom radiju Trogir – voditeljica Ana Rožić

Tekst & Foto: AL

ZADNJE OBJAVE