25 C
Trogir
Nedjelja, 13 kolovoza, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPP Trogir: Objavio fotografiju sa zračnom puškom pa ga potražila policija

PP Trogir: Objavio fotografiju sa zračnom puškom pa ga potražila policija

Trogirski policajci su dovršili istraživanje nad dvojicom muškaraca koje su osumnjičili zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. 

Izvijestili su kako je kriminalističko istraživanje započelo nakon što je 14. listopada na društvenim mrežama objavljena fotografija maskiranog muškarca odjevenog u crnu odjeću koji u ruci drži pušku uz neprimjereni natpis.

– Utvrđeno je postojanje sumnje da je 23-godišnjak 14. listopada 2020. godine zračnu pušku (oružje kategorije C) nosio na javnom mjestu, te je svoju fotografiju s puškom javno objavio na društvenoj mreži. Oružje je nosio na javnom mjestu na način kojim se uznemiruju građani i omogućio da je vidljivo drugim građanima čime je ostvario obilježja prekršaja iz čl.29. st.5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nadalje, utvrđeno je i da je puška u vlasništvu 24-godišnjaka koji je nije čuvao na adresi prebivališta već ju je posudio 23-godišnjaku čime je ostvario obilježja prekršaja iz članka 33. i članka 36. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, javljaju iz PU Splitsko – dalmatinske.

ZADNJE OBJAVE