23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRKUD KVADRILJA: „Kvadrilja je ponovno ušla u obitelj folklornih društava međunarodne organizacije...

KUD KVADRILJA: „Kvadrilja je ponovno ušla u obitelj folklornih društava međunarodne organizacije CIOFF“

O aktivnostima trogirskog KUD-a Kvadrilja u emisiji Gradskog radija Trogir „Minute o’ Kvadrilje“ govorio je njegov predsjednik Jerko Jakšić.

  • Održana je godišnja Skupština društva. Izabrana je nova tajnica Biljana Krstulović te su odobrene nove smjernice rada. Izglasane su dopune i izmjene statuta društva nužne za legalnu podlogu budućih aktivnosti. Izvijestio sam o aktivnostima rada u protekloj i planovima za ovu godinu. No, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s pandemijom i političkim prilikama u Europi koje zabrinjavaju.
  • Kako bi se nastavio nesmetan rad društva, aplicirali smo na natječaje Ministarstva kulture, i to u dva navrata, redovni na godišnjoj razini i drugi za promociju nematerijalnog kulturnog dobra. Javili smo se i na natječaj Grada Trogira. Čekamo i županijski kojim bismo zaokružili ciklus za ovu godinu i okrenuli se drugim izvorima prihoda kao što su donacije, sponzorstva itd
  • Što se tiče rada sekcija, aktivne su dječja grupa koja ostvaruje vidan napredak, prva plesna grupa je još uvijek u hibernaciji i vjerujem da ćemo je pokrenuti u ožujku. Mandolinski orkestar radi neprekidno, a njihov maestro Jakov Košćina educira i naprednu djecu. Planiramo da to postane škola koja bi bila sastavni dio društva. U planu je osnivanje ženske klape. Zainteresirane su se već javile i u par navrata su se našle s maestrom, ali o tome je još je prerano govoriti.
  • Plan za sezonu je poslan TZ Trogir zbog uvrštavanja u program Trogirskog kulturnog ljeta. Krećemo 29. travnja obilježavanjem Dana Kvadrilje, nakon čega u srpnju ili kolovozu planiramo cjelovečernji nastup u Kuli Kamerlengo na kojem će sudjelovati sve sekcije našeg društva, a imat ćemo i goste Folklorni ansambl HKGD “Dunav” iz Vukovara. Nadalje, planiramo dva odlaska u Vinkovce i jedan u Imotski. U Vinkovce bi prvo išla djeca na Dječju smotru, a tjedan dana nakon i prva plesna grupa.
  • Za kraj jedna lijepa vijest. Kvadrilja je ponovno ušla u obitelj folklornih društava međunarodne organizacije CIOFF. Naime, članstvo omogućava financijski lakše sudjelovanje na festivalima van granica Hrvatske, ispričao nam je Jakšić.

Poslušajte gstovanje na Gradskom radiju Trogir – voditeljica Ana Rožić

ZADNJE OBJAVE