12 C
Trogir
Srijeda, 20 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIKRKA NASTAVLJA TEĆI MARINSKOM ZAGOROM

KRKA NASTAVLJA TEĆI MARINSKOM ZAGOROM

Čelnici općine Marina (23. veljače) s predstavnicima Vodovoda i odvodnje Šibenik predvođeni direktorom Franom Malenicom, te Hrvatskih voda s direktoricom Irinom Puticom i Predragom Zekićem, direktorom Vodoprivrede Split, obišli su buduću trasu zagorskog vodovoda koja vodi od Mitla do ulaska u Bliznu Donju dugu 1.5 kilometra. Također, zadržali su se i na lokaciji Plišivica gdje će se izgraditi vodosprema, kao i lokaciji Žišci gdje će biti crpna stanica.  

  • Radovi na izgradnji spomenute dionice započet će početkom idućeg mjeseca te se planira do kraja godine obaviti posao vrijedan oko 3 milijuna kuna. Olakšavajuća okolnost za brzinu izvođenja radova je ta što će se oni produžiti i tijekom turističke sezone, kazao je načelnik Ante Mamut, zahvalivši se Hrvatskim vodama i direktorici Putici na dobroj suradnji. Podsjetio je kako će realizacijom ovoga projekta pitku vodu s Krke dobiti mještani zaseoka Žišci i Bubrići u naselju Mitlo te cijelo naselje Blizna Donja, a da će se steći uvjeti i za spajanje naselja Blizna Gornja koje za to već ima sve potrebne građevinske dozvole.

Inače, riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a Hrvatske vode, kao i do sada, prema riječima direktorice Irine Putice, spremne  su financirati projekt. Rok je za završetak cijelog projekta dvije godine, no računa se i ranije.

GORDANA DRAGAN

Foto: Općina Marina

ZADNJE OBJAVE