20 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRKK TROGIR: Probudi sportaša u sebi!

KK TROGIR: Probudi sportaša u sebi!

U nedostatku treninga, zabave, druženja i edukacije, KK Trogir organizira kamp za mlade sportaše. Prijavi se i unaprijedi svoje košarkaške vještine, upoznaj nove prijatelje i dobro se zabavi. O ljetu punom dobre košarke popričali smo sa čelnim ljudima kluba.

– U vremenu bez treniranja košarkaši su pokušali održavati formu držeći se programa kojeg su im treneri sastavili. S prvim najavama popuštanja mjera krenuli smo s treninzima, no još uvijek smo u fazi uhodavanja. Trenutno je u klubu 50-ak košarkaša svih dobnih kategorija. Odlučili smo organizirati kamp jer imamo izvrsne rezultate u mlađim kategorijama. Godište 2005. i mlađi bili su odlični na državnim natjecanjima, katkad su ih lopta ili dvije dijelile od vrhunskih uspjeha. Nemamo široku bazu npr. kao što imaju Cedevita Zadar ili Split. Kad imate 15 djece na treningu koja ostvare takav vrhunski rezultat na razini države, to pokazuje ogroman rad i trud ljudi u klubu. Trenutno imamo nekoliko aktualnih hrvatskih reprezentativca od kojih je Toni Bilić u Cedeviti, Antonio Šantić u KK Split, a Ante Beljan u Zadru. Rad kluba je prepoznat što je nagrada svima koji su radili s tom djecom, kazao je predsjednik kluba Ivica Mlačić.

-Zadnje dvije godine vodim mlađe kadete i kadete, mahom dječake rođene 2005./6. S trenerom Mijom Rožićem surađivali smo i s početnicima. Kamp se održava od 6. do 12. srpnja. Zainteresirani nas mogu kontaktirati na brojeve 091 7242 914 i 095 513 10 33. Bazirat ćemo se jutarnje individualne tehničko-taktičke treninge, a popodne bismo naučeno primijenili na terenu kroz zabavne igre i natjecanja. Stručna predavanja održat će nutricionistkinja Doris Ćosić te sportska psihologinja Doris Matošić. Važno je djecu naučiti segmente koji su bitni za uspjeh i van terena, ističe trener Mario Jurić.

Piše: AL, AR

Foto: KK Trogir

ZADNJE OBJAVE