9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaOstaloZABAVAPrvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli „Samo da ti si tu“...

Prvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli „Samo da ti si tu“ u radijskom eteru!

Radijskim eterom zaplovio je prvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi TuuliSamo da ti si tu“, pjesma kojom Vinko Ćemeraš, pobjednik 3. sezone showa The Voice Hrvatska, predstavlja iskorak u autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli. Singl „Samo da ti si tu“ i prateći videospot će na digitalnim platformama biti dostupni od petka, 19. lipnja 2020.

Pjesmu „Samo da ti si tu“ autorski potpisuju Vinko Ćemeraš i Mateo Nikše, gitarist skupine Talvi Tuuli, a aranžman i produkciju kreirao je Srđan Sekulović Skansi. Videospot „Samo da ti si tu“ sniman je u režiji fotografkinje i umjetnice Mare Milin, a upravo je tu vijest Vinko podijelio na svojim društvenim mrežama: https://www.instagram.com/p/CA0FTbupC8f/

Cjelinu benda Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko.

O nastanku pjesme „Samo da ti si tu“ kaže: „Mateo i ja smo u našem kućnom studiju napravili demo pjesme, a kako se istovremeno događao i plan za snimanje albuma kod Skansija, predstavili smo ju njemu i menadžerici Lidiji– odvalili su! Skansi je odmah imao ideju za aranžman, jedva smo čekali početi snimati“.

Kreativna suradnja Vinka Ćemeraša i Srđana Sekulovića Skansija je predstavljena kroz show The Voice Hrvatska i Vinkovim prvim službenim singlom „Pelin i med“, obradom Skansijevog autorskog djela i evergreena u izvedbi Dine Dvornika. Manje je poznato javnosti da je njihova suradnja već tada zakoračila u proces snimanja autorskih pjesama za album Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, čiji izlazak očekujemo krajem ljeta u izdanju Universal Music Hrvatska.

Period izolacije je samo nakratko pauzirao stvaranje pjesama za debitantski studijski album. S obzirom  da su odmah nakon završetka showa The Voice i objave singla „Pelin i med“ započeli intenzivno snimanje albuma, kratak prekid radi proglašenja mjera socijalnog distanciranja brzo su premostili zahvaljujući odličnim tehničkim uvjetima „koje je Skansi osigurao na daljinu“, otkriva Vinko. Time je osiguran i planirani izlazak debitantskog albuma Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli za kasno ljeto ove godine.

Poslušajte cijeli razgovor Vinka Ćemeraša za Gradski radio Trogir – voditelj Ciprijan Buble …

ZADNJE OBJAVE