13 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica Ostalo ZABAVA Prvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli „Samo da ti si tu“...

Prvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli „Samo da ti si tu“ u radijskom eteru!

Radijskim eterom zaplovio je prvi singl Vinka Ćemeraša & Talvi TuuliSamo da ti si tu“, pjesma kojom Vinko Ćemeraš, pobjednik 3. sezone showa The Voice Hrvatska, predstavlja iskorak u autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli. Singl „Samo da ti si tu“ i prateći videospot će na digitalnim platformama biti dostupni od petka, 19. lipnja 2020.

Pjesmu „Samo da ti si tu“ autorski potpisuju Vinko Ćemeraš i Mateo Nikše, gitarist skupine Talvi Tuuli, a aranžman i produkciju kreirao je Srđan Sekulović Skansi. Videospot „Samo da ti si tu“ sniman je u režiji fotografkinje i umjetnice Mare Milin, a upravo je tu vijest Vinko podijelio na svojim društvenim mrežama: https://www.instagram.com/p/CA0FTbupC8f/

Cjelinu benda Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko.

O nastanku pjesme „Samo da ti si tu“ kaže: „Mateo i ja smo u našem kućnom studiju napravili demo pjesme, a kako se istovremeno događao i plan za snimanje albuma kod Skansija, predstavili smo ju njemu i menadžerici Lidiji– odvalili su! Skansi je odmah imao ideju za aranžman, jedva smo čekali početi snimati“.

Kreativna suradnja Vinka Ćemeraša i Srđana Sekulovića Skansija je predstavljena kroz show The Voice Hrvatska i Vinkovim prvim službenim singlom „Pelin i med“, obradom Skansijevog autorskog djela i evergreena u izvedbi Dine Dvornika. Manje je poznato javnosti da je njihova suradnja već tada zakoračila u proces snimanja autorskih pjesama za album Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, čiji izlazak očekujemo krajem ljeta u izdanju Universal Music Hrvatska.

Period izolacije je samo nakratko pauzirao stvaranje pjesama za debitantski studijski album. S obzirom  da su odmah nakon završetka showa The Voice i objave singla „Pelin i med“ započeli intenzivno snimanje albuma, kratak prekid radi proglašenja mjera socijalnog distanciranja brzo su premostili zahvaljujući odličnim tehničkim uvjetima „koje je Skansi osigurao na daljinu“, otkriva Vinko. Time je osiguran i planirani izlazak debitantskog albuma Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli za kasno ljeto ove godine.

Poslušajte cijeli razgovor Vinka Ćemeraša za Gradski radio Trogir – voditelj Ciprijan Buble …

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....