18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRJOŠ JEDNO DJEČJE IGRALIŠTE ZA TROGIRSKE MALIŠANE

JOŠ JEDNO DJEČJE IGRALIŠTE ZA TROGIRSKE MALIŠANE

Ovih dana mališani na području Naselja na Travarici dobili su poklon od Grada Trogira. Riječ je o dječjem igralištu postavljenom na mjestu gdje je nekada bio kiosk, između tamošnjih zgrada pedesetak metara istočno od obližnjeg dječjeg vrtića.

Grad Trogir, naime ispunio je zahtjev mještana MO Travarice koji su prošle godine u sklopu projekta participativnog budžetiranja „I tebe se pita“ tražili i izgradnju dječjeg igrališta. Ono je stajalo 200.000 kuna, a djeca imaju na raspolaganju svu potrebnu opremu koja pruža dječjoj mašti neograničenu mogućnost za igru, istraživanje i zabavu.

  • Dječja igrališta oživljavaju kvartove, a ovo je osmo koje smo dosada realizirali. I dalje ćemo nastaviti uređivati prigradska naselja s ciljem da ih učinimo ugodnim za život kako odraslih tako i najmlađe populacije, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić zahvalivši se građanima na svih 265 lanjskih prijedloga, odnosno malih komunalnih investicija koje su iznijeli u sklopu spomenutog projekta, čija obrada je u tijeku i koje će se prezentirati na tribinama u listopadu.

Inače, projekt participativnog budžetiranja bilježi ove godine svoje šesto izdanje. Podsjetimo, uključivanje građana u izradu gradskog proračuna Trogir je započeo kao prvi grad u Dalmaciji i jedan je od nekoliko njih u Hrvatskoj. Trogir je prema riječima gradonačelnika Bilića još 2018. postavio tu demokratsku praksu , a njegov projekt „I tebe se pita“ izabran je dva puta uzastopno među top 50 najboljih svjetskih projekata participativne demokracije prema izboru istoimenog Međunarodnog opservatorija (IOPD).

GORDANA DRAGAN

Fotogalerija: NT

ZADNJE OBJAVE