9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRIZLOŽBA „ŠTA OČI VIDE“: Još od vrtićkih dana olovka i boje su...

IZLOŽBA „ŠTA OČI VIDE“: Još od vrtićkih dana olovka i boje su mi u ruci

Izložba „Šta oči vide“ mladog 17 – godišnjeg talenta Jakova Bobaša bit će postavljena  od 3. do 15. rujna u atriju Muzeja grada Trogira.

Jakov je učenik 3. razreda Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split koji izvannastavno pohađa likovne radionice i edukacije u okviru kojih je sudjelovao u nekoliko skupnih izložbi. Izložba u Muzeju grada Trogira njegova je prva samostalna.

– Još od vrtićkih dana olovka i boje su mi u ruci. Moj talent prva je prepoznala mama Ana i na tome sam joj neizmjerno zahvalan. Osim nje to je uočio i moj dragi učitelj likovne kulture Krešimir Peraga iz OŠ Petra Berislavića, Trogir. Uvijek mi je pružao potporu i na tome mu se ovim putem zahvaljujem i srdačno ga pozdravljam. U stanu imam svoj kutak tj. atelje u kojem najčešće stvaram. Akril mi je najdraža tehnika, a bavim se i soboslikarstvom. Budući da je ovo moja prva samostalna izložba, imam malo treme, no uz mamu, tatu, sestru i brata te ostale drage ljude ona nestaje. Izložba je raznovrsna tako da ćete vidjeti u njoj motive Trogira, maslina, brodova, ribara … Nažalost, zbog pandemije nema službenog otvaranja. Realizaciji izložbe doprinijeli su trogirski gradonačelnik Ante Bilić, načelnik PP Trogir Marko Doljanin i djelatnici Muzeja grada Trogira. Njima, a i vama veliko hvala što ste me pozvali i dali mi podršku, kazao je Jakov Bobaš.

– Nadamo se da ćete svojim dolaskom i razgledavanjem izložbe podržati Jakova na početku njegova izlagačkog umjetničkog puta. Izložbu „Šta oči vide“ možete razgledati od ponedjeljka do subote ujutro 10:00 – 13:00 te poslijepodne 17:00 – 20:00 sati, poručili su iz Muzeja grada Trogira.

Poslušajte gostovanje Jakova Bobaša na Gradskom radiju Trogir – voditelj Ciprijan Buble …

Piše: AR

Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE