34 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzložba "Jazz" – 14. Salon Likovne udruge Trogir otvara se 6. lipnja...

Izložba “Jazz” – 14. Salon Likovne udruge Trogir otvara se 6. lipnja u 20 sati!

U izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira, u glavnoj gradskoj ulici, u četvrtak, 6. lipnja 2024. u 20:00 sati otvara se izložba “Jazz” – 14. Salon Likovne udruge Trogir.

Nakon što su prošle godine “Putovali tišinom”, a pretprošle stvarali na temu “Blue(s)”, članovi Likovne udruge Trogir ove se godine predstavljaju temom “Jazz”, no ne (samo) u smislu “viđenja glazbe”, odnosno pretvaranja glazbene umjetnosti u likovnu, već u smislu ekspresivnih improvizacija, izlazaka iz zoni komfora i pomicanja vlastitih umjetničkih granica. Na tradicionalnom Salonu ove godine izlažu Anđelka Balov, Dijana Engelmann, Maja Maljković Zelalija, Snježana Matić, Snježana Mayer, Daria Opačak Škaro i Judita Peran.

Izložba se sastoji od slika, skulptura, fotografija i nakita, prodajnog je karaktera, a bit će otvorena do 18. lipnja 2024. od ponedjeljka do subota ujutro 10:00 – 13:00 te poslijepodne 17:00 – 20:00.

Veselimo se vašem dolasku!  Više o izložbi pročitajte u nastavku…

  • Kontemplacija u tišini atelijera nije praznina nego platno puno mogućnosti koje nam ostavljaju izbor u introspektivu. Istraživanje svih nesavršenosti koje će postati onaj bolji dio nas. Putevi pod nogama nas vode u nove svjetove, a svaki dan se pokaže kao novi početak, kao i potez kistom na platnu. I Jazz u prostoriji punoj mirisa, boja, ritma koji nas vodi, uvodi u iskustvenost, snagu i sposobnost držanja koraka u susretu sa strancem koji te izvodi iz izolacije i zajedno prevladavate ograničenja koja su uzrokovana samo strahom od neuspjeha. No, ni muzika ni slikanje namaju ograničenja, naprotiv, to je bitka protiv samog sebe i u toj bitci uvijek gledamo u sunce. Dolazak novog, uzbudljivog, nepredvidivog ispunjenja milošću koje pod našim prstima raste i razvija se kao i mogućnost spoznaje naše dubine i interakcije sa svijetom oko nas prelivenog bojama. I ta mogućnost nas uvijek iznova iznenadi, jer promišljajući život iz dana u dan u ritmu postojanja postajemo bolji ljudi, navela je u predgovoru ovogodišnje izložbe članica LUT-a Snježana Mayer.

Vidimo se u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira od 6. do 18. lipnja!

Tekst & foto: MGT

ZADNJE OBJAVE