20 C
Trogir
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRIVANA VILJAC I ROMEO PALADA KANDIDATI ZA PREDSJEDNIKA TROGIRSKOG HDZ-A

IVANA VILJAC I ROMEO PALADA KANDIDATI ZA PREDSJEDNIKA TROGIRSKOG HDZ-A

Na unutarstranačkim izborima koje provodi HDZ kandidati za predsjednika Gradskog odbora te stranke u Trogiru su: mr. ekonomije Ivana Viljac, zaposlena u gradskoj upravi kao komunalni redar i Romeo Palada, poslovođa tržnice i ribarnice pri Trogir holdingu.

Za potpredsjednike kandidirali su se: Lovro Rogulj, Ante Rožić, Stipo Rimac, Sandro Hrabar, Antea Plazonić i Ante Rubelj. Provedeni su izbori i u temeljnim ograncima. U temeljnom ogranku Plano za predsjednika izabran je Marko Ivković, u Arbaniji Josip Belas, Žedno-Mastrinka Ivica Ugrina, Grad Perica Ivković, Drvenik Veliki Darko Dražić, a Mali Đula Sunara – Rušinović. Ostaje još izbor u Čiovu i Travarici.

Iako se očekivalo da će se Siniša Stojan koji je protekle tri i pol godine bio na čelu stranke, najprije kao povjerenik, a potom kao predsjednik ponovno natjecati za to mjesto, to se nije dogodilo.

  • Treba stranku „prepustiti“ novim snagama, kazao je Stojan. Na upit koji su rezultati njegovog mandata rekao je kako mu je prvotna zadaća bila konsolidacija stranke te je naveo uspjehe postignute na predsjedničkim izborima kad je Kolinda Grabar – Kitarović u Trogiru u drugom krugu pobijedila i one za Europski parlament.

Stojan je bio kandidat HDZ-a za gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima no nije prošao, već je za tu funkciju ponovni mandat dobio SDP- ovac Ante Bilić. Imenovan je za gradskog vijećnika, a član je i Županijskog odbora HDZ-a. Izborna skupština održat će se 17. ovog mjeseca. Ukoliko „prođe“ Ivana Viljac bit će to prva žena koja se uopće kandidirala i izabrana za čelnicu te stranke u Trogiru.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE