24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRI ove godine Opera Selecta oduševila publiku

I ove godine Opera Selecta oduševila publiku

Završni koncert 13. festivala Opera Selecta održan je na otvorenoj pozornici kule Kamerlengo uz nastup naše iznimne sopranistice koja djeluje kao članica Njemačke državne opere Evelin Novak. Pratili su je Zagrebački solisti koji se bliže sedmom desetljeću djelovanja. Ansambl je izveo djela J. Sibeliusa, L. Boccherinija, L. Sorkočevića, J. Haydna i F. Schuberta, dok su sa solisticom udružili snage u izvedbama Hatzeove Serenade, vokalnom valceru Il bacio L. Arditija te arijama iz opera i opereta G. F. Händela, G. Verdija, G. Puccinija i F. Lehara.

  • Završna večer protekla je kako smo samo mogli poželjeti s fantastičnom bravurom i Evelin koja je repertoar prilagodila našoj publici kako bi najviše uživala u bloku hrvatskih autora na čemu joj se zahvaljujem. Ovogodišnja Opera Selecta je uspješno privedena kraju te se vidimo u 14. izdanju, kazala nam je iz Organizacijskog odbora Natalija Vukelić te nam je ispričala još par detalja oko manifestacije.
  • Sreća nam je bila naklonjena. Pratili smo stožer, cjelokupnu situaciju, a i naši izvođači nisu imali problema s covid putovnicama. Organizacijski odbor je imao puno posla, naročito naš trolist Petar Žuljević, jr. Petar Žuljević i Vinko Buble. Hvala Gradu Trogiru i TZ Trogir koji su imali puno razumijevanja za naše zahtjeve. Iza cijele Opere Selecte stoji veliki tim, uz nas tu su volonteri, vanjski suradnici i umjetnički savjet na čelu s gospođom Olgom Cinkoburovom. Svi oni su zaslužni kako bi se postigao ovakav rezultat, dodala je.
  • Ovo mi je jedan od najdražih koncerata. Prije dvije godine, na mom prvom nastupu na Operi Selecti, zaljubila sam se u Trogir i cijeli projekt. Ponovo sam tu ostavila svoje srce, kazala nam je sopranistica Evelin Novak zahvalivši se trogirskoj publici koja ju je više puta pozvala na bis.
  • Iza nas je prekrasnih deset dana tijekom kojih smo mogli uživati od koncerata do modne revije. Majstorski organizirana manifestacija u gradu majstora i samo možemo poželjeti da nastave ovako i sljedećih godina. Grad je tu operativna, odnosno financijska potpora, a bez entuzijazma organizatora ovakav majstorski događaj ne bi ugledao svijetlo dana, kazao nam je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

AR

ZADNJE OBJAVE