29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRGradsko komunalno poduzeće Trogir holding nabavilo specijalno komunalno vozilo vrijedno 2,3 milijuna...

Gradsko komunalno poduzeće Trogir holding nabavilo specijalno komunalno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

Gradsko komunalno poduzeće „Trogir holding“ nabavilo je specijalno komunalno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna.Otplata je putem leasinga na rok od 7 godina.

Radi se o unikatnom vozilu  po narudžbi,potpuno automatiziranom koje zadovoljava najnovije ekološke norme, te kojim se upravlja  daljinski -multifunkcionalno. 

– Ono je zadnja riječ tehnike, a izgradnja je trajala 6 mjeseci, istaknuo je  Goran Goreta ,predstavnik MANA , firme koja je izgradila podvozje kamiona, dok je tvrtka STUMMER izgradila nadgradnju, a dizalicu tvrtka Palfinger. Inače, ukupna zapremnina otpada je 21 kubik. Nadogradnja ima podizač za prikupljanje otpada iz polupodzemnih  kontejnera moloka, a kut kretanja dizalice je 320 stupnjeva.

Predstavnici spomenutih firmi naglasili su izuzetno dobru suradnju s Holdingom u proteklu godinu dana koja je  nakon nabavke cestovne čistilice prije nekoliko mjeseci rezultirala i kupnjom spomenutog kamiona. 

 Direktor Holdinga  Božidar Miše  rekao je kako u skladu s poslovnim planom ta tvrtka nastavlja s revitalizacijom zastarjelog voznog parka  kao jedne  od  tri glavne smjernice na kojima nova Uprava  otkako je došla na čelo poduzeća  paralelno radi .

-Novo komunalno  vozilo  činit će nam okosnicu djelovanja u pružanju komunalnih usluga građanima, u skladu s generalnom strategijom prikupljanja komunalnog miješanog otpada  te iz novih polupodzemnih kontejnera-. moloka. 

Podsjetio je kako Holdingov  vozni park broji 3 velika kamiona prosječne starosti 15 godina te da je ovo bio posljednji trenutak da se krene u njegovu  tehnološku obnovu.

-Moram naglasiti da je nabavka novog  komunalnog vozila bila  ujedno  u skladu  opće strategije razvoja društva. Naime, nemamo vremena za čekanje, ne radi se o luksuzu već o  zacrtanoj obvezi da moramo raditi brzo i temeljito u svakom pogledu. To je bio razlog da smo nabavili čistilicu, ovo  vozilo i dva  mala PIAGGO vozila. Ono što bih posebno istaknuo to je da smo nabavkom  novog vozila  posebno  željeli našim djelatnicima  olakšati rad na terenu , zaključio je direktor Miše.

-Gradonačelnik Ante Bilić, ujedno predsjednik Skupštine Holdinga potvrdio je kako se nastavlja tehnološka obnova  te komunalne tvrtke te da se nabavkom novog  komunalnog vozila potvrđuje kako je Holding stabilna tvrtka  i da može zadovoljiti svoju primarnu djelatnost u komunalnom održavanju grada.

Prezentacija vozila obavljena je na gradskoj rivi. Bilo je zanimljivo vidjeti kako su je i turisti s posebnom pažnjom promatrali .Prvi za volanom sjeo je direktor Miše.

Izvor: Slobodna Dalmacija 

Foto: Dino Čaljkušić

{gallery}holding123{/gallery}

ZADNJE OBJAVE