34 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrva generacija učenika matematičko-informatičkog smjera zajedno nakon tri desetljeća

Prva generacija učenika matematičko-informatičkog smjera zajedno nakon tri desetljeća

Prva generacija učenika matematičko-informatičkog smjera tadašnjeg „Trogirskog srednjoškolskog centra“ okupili su se na proslavi tridesetogodišnjice mature. Većina njih  živi i radi u Trogiru i okolici, ali proslavi su se pridružili i prijatelji iz razreda koji su trenutačno na različitim stranama svijeta.

Za vrijeme usmjerenog obrazovanja  to zanimanje bilo je obećavajuće na početku informatičke revolucije. Iako su samo neki od maturanata IT tehnologiju odlučili „uzeti“ za svoje životno zanimanje, „jak“ ondašnji školski  program kažu koji odgovara današnjem gimnazijskom omogućio im je da se ostvare i na bilo kojem drugom polju njihovih interesa i talenata.

Maturanti su se okupili ispred SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“ čija  školska zgrada  danas izgleda sasvim  drugačije nego 1989-te kada su maturirali. Na proslavu su pozvali profesoricu  hrvatskog jezika i književnosti Željku Aljinović koja je zamijenila preminulog im razrednika Antu Grgina. Prisjetili su se i ostalih umrlih profesora: Ljubice Dabo-Denegri  te nedavno preminule profesorice Azre Parčina-Rešić. 

Ukupno devetnaest učenika od dvadeset i osam maturanata koliko ih se upisalo odazvalo se proslavi obljetnice.

Na fotografiji su u prvom redu s lijeve strane prema desnoj :Valentina Mindoljević, Gordana Palac – Kurolt, Milica Rimac, Vilim Halbarth, prof.Željka Aljinović, Karmen Svilan, Karmen Matijaš, Sanja Debak Vukušić

Drugi red:Jure Bulum,  Antonio Buličić,  Stipo Lukač,  Denis Alajbeg, Anita Križanović, Ivo Šimera, Ivica Buble,  Damir Paškalin,  Ileana Radilo, Mirela Mrdeža, Blaženka Živković

Izvor: Slobodna Dalmacija 

Foto:Gordana Palac-Kurolt

{gallery}maturanti003{/gallery}

ZADNJE OBJAVE