18 C
Trogir
Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAERASMUS+ projekt: Segetski sedmaši putuju u Rumunjsku

ERASMUS+ projekt: Segetski sedmaši putuju u Rumunjsku

U nedjelju, 29. rujna 2019. učenici Osnovne škole Kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg putuju u Rumunjsku na drugu mobilnost u sklopu projekta STEAM TIME – SOLVE UNESCO CRIME.

Već su započele i pripreme za prve mobilnosti s učenicima u Slovačkoj i Turskoj vezane za druga dva projekta CITIUS, ALTIUS, FORTIUS i R.U.S.H. u periodu 2019./2021. Uz već postojeći ERASMUS+ projekt STEAM TIME – SOLVE UNESCO CRIME priliku za mobilnost u partnerske zemlje i aktivno sudjelovanje u programu u Hrvatskoj, odnosno priliku za iskustveno učenje, upoznavanje novih kultura i običaja, stjecanje novih znanja i vještina, ali i prijateljstva imat će ukupno 96 učenika (78 uključenih u mobilnosti, 18 u aktivnosti u HR) što uključujući putovanje u Nizozemsku 2018.g. (12 uključenih učenika) ukupno obuhvaća preko 30 posto učenika. 

„U projekt STEAM TIME – SOLVE UNESCO CRIME je uključeno pet partnera, osim nas tu su Italija, Nizozemska, Poljska i Rumunjska. Djeca koja putuju u Rumunjsku su sedmaši Luka Brčić, Filip Štivić, Petar Šimun Špika, Josipa Rapić, Marta Gulišija i Ana Medić. Projekt je vezan za istraživanje kulturne baštine našeg grada, naše zemlje, ali i zemalja naših partnera uz rješavanje matematičkih zadataka te razne izlete. Bit ćemo tri dana smješteni u Galatiju te dva dana u Bukureštu u tamošnjim obiteljima preko kojih djeca upoznaju prednosti njihove zemlje i načina života. Posjetit ćemo brojne njihove UNESCO – ve spomenike i deltu Dunava. Posebno se vesele obilasku dvorca grofa Drakule ( dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunjske, koju godišnje posjeti pola milijuna turista). Djeca su mjesecima prije napisala svoja motivacijska pisma na engleskom jeziku, jer su jedan od uvjeta bile ocjene iz matematike i engleskog jezika. Vrlo su uzbuđeni, i već su oformili grupe na društvenim mrežama s učenicima iz zemalja partnera na projektu. Kući se vraćamo u subotu, 5. listopada“, kazala nam je nastavnica matematike Milena Zulim Ezgeta.

 

ZADNJE OBJAVE