36 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOTPISAN UGOVOR ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ: Povijesni trenutak, ogroman značaj i veliki...

POTPISAN UGOVOR ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ: Povijesni trenutak, ogroman značaj i veliki civilizacijski iskorak za Plano

U Salonu grada Trogira potpisan je ugovor sa izvođačem radova TAM GRAVIS d.o.o. Solin na uređenju DV u Planome čime će se dodatno proširiti kapaciteti i dugoročno riješiti problem vrtićkog smještaja u gradu Trogiru. U ime izvođača ugovor je potpisao Ante Tomić. Rok izgradnje je osam mjeseci tako da će vrtić polovicom sljedeće godine moći otvoriti vrata mališanima.

“S današnjim potpisivanjem ugovora za izgradnju, odnosno uređenje postojećeg objekta u Planom u novi vrtić, dugoročno smo osigurali da nijedno dijete u Trogiru ne ostane bez mjesta u vrtiću. U vrtićke kapacitete nije se ulagalo godinama, a ova investicija vrijedna je 4,6 milijuna kuna od čega 85 posto sredstava dolazi iz EU fondova, a 15 daje Grad. Uz POS stanove, za koje smo pri kraju izrade potrebne dokumentacije i rješavanja pitanja vlasništva nad malim dijelom zemljišta, te novo igralište koje smo uredili prošle godine, Plano ima potencijal postati jedno pravo obiteljsko naselje za ugodan život”, kazao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

“Ovo je povijesni trenutak, ogroman značaj i veliki civilizacijski iskorak za Plano. Ponosna sam na gradonačelnika i na cijelu gradsku vlast, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome. Veseli me što će početak radova biti za 15-ak dana”, istaknula je gradska vijećnica iz Planoga Nives Karanušić.

“Svako proširenje kapaciteta DV Trogir u svakom slučaju nam je više nego potrebno. Trenutno imamo najveći problem s jaslicama, međutim šire se kapaciteti, uskoro dobivamo novi vrtić na Balančanama i u Planome”, kazala je predsjednica Upravnog vijeća DV Trogir Sonja Novak Mijić.

Foto: IRM

{gallery}ugovordv{/gallery}

ZADNJE OBJAVE