8 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAIvica Radić Bagi: Izgleda da su zaboravili adresu naše škole

Ivica Radić Bagi: Izgleda da su zaboravili adresu naše škole

Na dan 23. rujna 2019. godine održan je dio 24. sjednice Općinskog vijeća Općine Okrug u zgradi osnovne škole u Okrug Gornjem. Općinsko vijeće Općine Okrug u sastavu Ante Miše kao predsjedatelj, Ivica Radić, Marina Piveta, Roko Buličić, Ivana Mamuza Miše, Nikica Gotovac, Mario Vukman (kandidacijska lista grupe birača nositelja Ivice Radić), Marin Piveta (SDP), Mario Jakšić, Ivan Čamber, Danira Barbarić (HDZ), Dominik Matković, Josip Perković (HSP-HSU) u nazočnosti općinskog načelnika Ivice Radića, zamjenice načelnika Brune Dadić i pročelnika upravnih tijela Općine Okrug, provelo je raspravu i donijelo slijedeće akte: Zaključak o prihvaćanju partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture Aglomeracije Kaštela – Trogir“, Odluku o donošenju izmjena i dopuna Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja turističke zone uvala Široka, Zaključak o prihvaćanju Polugodišnjeg izvješća Općinskog načelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine, Zaključak o prihvaćanju Izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Okrug za 2019. godinu za period siječanj – lipanj 2019., II. Izmjene Proračuna Općine Okrug za 2019. godinu i projekcija proračuna za 2020. i 2021., I. Izmjene Programa gradnje komunalne infrastrukture na području Općine Okrug za 2019., Rješenje o osnivanju i imenovanju članova Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda te Zaključak o davanju mišljenja na stjecanje prava vlasništva nekretnina u RH od strane norveškog državljana Alem Dulic.

Izdvajamo, na sjednici je jednoglasno prihvaćen ugovor o partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture Aglomeracije Kaštela – Trogir“. Prijedlog ugovora je općinskim vijećnicima izložio direktor VIK – a Tomislav Šuta. Ugovor će 3. listopada biti potpisan s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Čorićem.

„Cijela procedura je kompletno dovršena. Projekt koji je vrijedan jednu milijardu i 150 milijuna kuna službeno je odobren od strane Europske komisije. Bio je to dugoročan postupak u kojem smo prolazili niz odobrenja. Vaša Općina je jedan od partnera na ovom projektu i na vašem području planirana je izgradnja oko 30 kilometara vodoopskrbe, 20 kilometara kanalizacijske mreže te 6 crpnih stanica. Na vašem području izgradit će se pročistač II. stupnja Čiovo, a sam pročistač na Divuljama će se izgraditi na razini II. stupnja što je također bitno za ovo područje što se tiče čistoće samog mora. Morate znati da projekti koji se financiraju od strane Europske komisije prolaze niz kontrola. Ovo je veliki projekt, a takvi projekti su čak po vrijednosti veći i jači od Pelješkog mosta što znači kontrola će biti i to je neizostavno“ – kazao je direktor VIK – a Tomislav Šuta.

Načelnik Općine Okrug Ivica Radić – Bagi obrazložio je nadopunu dnevnog reda sjednice koja se odnosi na prijedlog novog sporazuma o korištenju zgrade koju koristi OŠ Petar Berislavić s osnivačem Splitsko dalmatinskom županijom.

„Prošli put vijeće je donijelo odluku da se redefinira sporazum između osnivača i Općine Okrug, do čega nije došlo, izgleda da su zaboravili adresu naše škole u odluci, ja to zovem podmetanje i zbog toga tražim dopunu dnevnog reda. U četvrtak imam sastanak u ministarstvu s pomoćnikom ministra, i tražim da se uvede točka dnevnog reda Korištenje zgrade škole u vlasništvu Općine, Put Mavarčice 24B“, pojasnio je načelnik Ivica Radić – Bagi.

Prijedlog o nadopuni dnevnog reda je prihvaćen od strane vijećnika. Nastavak 24. sjednice sa preostalom točkom dnevnog reda, Korištenje zgrade škole u Okrug Gornjem, Put Mavarčice 24B, zakazan je za dan 30. rujna (ponedjeljak) 2019. godine s početkom u 18,00 sati.

 

ZADNJE OBJAVE