7 C
Trogir
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDV "KADUJICA" U OKRUGU OVE PEDAGOŠKE GODINE BROJI VIŠE OD 80 DJECE...

DV “KADUJICA” U OKRUGU OVE PEDAGOŠKE GODINE BROJI VIŠE OD 80 DJECE ČIJI BORAVAK U CJELOSTI FINANCIRA OPĆINA

U Dječji vrtić “Kadujica” u općini Okrug ove godine upisano je 22-oje nove djece u sve odgojne skupine. Kako doznajemo od ravnateljice Ane Belas u redoviti jaslički program upisano je devetero djece, dok ih je troje ostalo  neupisano. U ostale odgojno obrazovne skupine primljeno je svih trinaest, koliko ih je i prijavljeno. Tako taj vrtić u jaslicama broji ukupno 12 djece u dobi od jedne do tri godine, a u ostale tri vrtićke skupine ukupno 71 dijete u dobi od tri godine do polaska u školu. Od otvaranja toga modernog vrtića, jednog od najljepših na ovom području boravak za sve mališane je besplatan budući da je Općina Okrug preuzela obvezu financiranja, po čemu je jedna od rijetkih.

Na upit što će biti s troje neupisanih jasličara dobili smo odgovor iz Općine kako u vrtiću” Kadujica” neće biti neupisane djece u ovoj pedagoškoj godini, jer će prelascima djece iz mlađih u starije grupe kapaciteti biti popunjeni.

  • Isto tako Općina će financirati boravak djece u novootvorenom katoličkom vrtiću “Emaus” u Trogiru onim roditeljima s područja Okruga koji žele da im djeca pohađaju taj oblik programa za vrtićku djecu, navode u odgovoru. 

Doznajemo kako je suradnja tamošnje Osnovne škole i Dječjeg vrtića “Kadujica” izuzetno dobra posebice kada je riječ o pomoći djeci s poteškoćama u razvoju. To je prepoznala i Općina koja financira edukacije za učitelje i odgajatelje koji rade s autističnom djecom. Jedna takva radionica će se održati prije početka pedagoške godine.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE