37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIOŠ U OKRUGU PRELAZI NA JEDNOSMJENSKI RAD: UČENICI ODUŠEVLJENI

OŠ U OKRUGU PRELAZI NA JEDNOSMJENSKI RAD: UČENICI ODUŠEVLJENI

Nakon što je prije sedam godina općina Okrug dobila novu suvremeno opremljenu Osnovnu školu na atraktivnoj lokaciji u Mavarčici težnja je bila osigurati rad u jednoj smjeni koji će se ostvariti ove pedagoške godine. Vijest je to koju su s velikim oduševljenjem dočekali učenici i njihovi roditelji te školski kolektiv na čelu s ravnateljicom Brunom Dadić.

  • Novost od ove školske godine je da prelazimo na rad u jednoj – jutarnjoj smjeni. S radošću dočekujemo naših 200 učenika u 12 razrednih odjela. Nažalost, kao i cijelu Hrvatsku tako i nas prati trend laganog opadanja broja učenika. No, naša školska zgrada sagrađena je upravo za ovakve kapacitete i za rad u jednoj smjeni. Kako bi to ostvarili napravili smo nekoliko preinaka u prostoru. Ova vijest naišla je na zadovoljstvo kod roditelja jer ostavlja učenicima slobodna poslijepodneva za izvanškolske aktivnosti ali i za druge oblike kvalitetnog i organiziranog provođenja vremena. Moram naglasiti da do ovakvog podizanja standarda koje potiče i Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne bi moglo doći da nije bilo podrške od strane osnivača – Splitsko dalmatinske županije i Općine Okrug, istaknula je ravnateljica Dadić
  • I ove godine kao i do sada, naše učenike će na klupama dočekati besplatni udžbenici i radni materijali. Udžbenike osigurava MZO, a radne materijale kao i svake godine financira Općina Okrug. Za udžbenike je izdvojeno gotovo 80.000 kuna, a za radne materijale iz općinskog proračuna 108.000 kuna. Tako je i ove godine školovanje za osnovnoškolce u Okrugu u potpunosti besplatno, zaključila je.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE