5 C
Trogir
Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRPOČINJE ŠKOLA: RADNI MATERIJALI ČEKAJU OSNOVNOŠKOLCE

POČINJE ŠKOLA: RADNI MATERIJALI ČEKAJU OSNOVNOŠKOLCE

I dok osnovnoškolci odbrojavaju dane do početka nove školske godine koja počinje 5. rujna Grad Trogir pripremio im je besplatne dodatne radne materijale koji će ih dočekati na školskim klupama kako bi njihovim roditeljima olakšao financijska izdvajanja.

Tako će i ove godine u cijelosti financirati spomenute materijale za tisuću sto deset učenika koliko ih je ukupno u dvije OŠ “Petra Berislavića” i “Majstora Radovana”. Odnosi se to na zbirke i radne bilježnice iz svih obveznih i izbornih predmeta (vjeronauk, strani jezik i informatika) te na kutiju za tehnički, atlas iz geografije i likovne mape. U gradskom proračunu za tu namjenu osigurano je 600.000 kuna što je za 50.000 kuna više nego lani. Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja za učenike će osigurati besplatne udžbenike. 

OŠ “Petra Berislavića” broji ukupno 424 učenika od kojih će prvi put u školske klupe sjesti njih 45, a OŠ “Majstora Radovana” 686 od kojih 80 prvaša.

Osim za nabavku radnih materijala, Grad Trogir izdvaja novac i za stipendiranje odličnih učenika i studenata. Natječaj će se raspisati u listopadu, a za tu svrhu predviđeno je oko 500.000 kuna. Predviđene su stipendije za 20 učenika i oko 40 studenata. Dodatno će se stipendirati učenici iz socijalno ugroženih obitelji s oko 50.000 kn. 

Predviđeno je i nagrađivanje učenika polaznika Centra izvrsnosti, a točan iznos definirati će se tijekom školske godine ovisno o broju učenika.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE