15 C
Trogir
Utorak, 21 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRDIJABETIČKO DRUŠTVO TROGIR POZIVA NA OTVORENJE IZLOŽBE ”100 GODINA OD OTKRIĆA INZULINA”

DIJABETIČKO DRUŠTVO TROGIR POZIVA NA OTVORENJE IZLOŽBE ”100 GODINA OD OTKRIĆA INZULINA”

Hrvatski sabor izglasao je da se 14. svibnja obilježava Hrvatski dan šećerne bolesti, posvećen svim oboljelima, njihovim obiteljima, kao i svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji su direktno i indirektno uključeni u proces liječenja ove kronične nezarazne bolesti.

Procjenjuje se da je u Hrvatskoj gotovo 500 tisuća oboljelih od šećerne bolesti. Bolest koju često zovu tihim ubojicom pogađa sve dobne skupine. Na sreću, u Hrvatskoj postoje najmodernije metode liječenja, koje pomažu da se bolest stavi pod kontrolu.

  • Čast nam je po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti. S obzirom da je proglašenje Hrvatskog dana doista povijesni trenutak za sve oboljele od šećerne bolesti u Hrvatskoj, odlučili smo taj Dan svečano obilježiti i u Trogiru. Dijabetičko društvo Trogir Vas poziva na otvorenje izložbe ”100 godina od otkrića inzulina” povodom obilježavanja Prvog Hrvatskog dana šećerne bolesti, koje će se održati u Muzeju grada Trogira, u petak 13. svibnja s početkom u 19 sati. Izložba će se moći razgledati i u subotu 14. svibnja od 9 do 12 sati. Bila bi nam velika čast kada biste svojim dolaskom dali podršku, ne samo ovom velikom obilježavanju, već i svim oboljelima od šećerne bolesti u našoj županiji i cijeloj Hrvatskoj, kazuje predsjednica Dijabetičkog društva Trogir i potpredsjednica HSDU-a Katja Šćurla.

ZADNJE OBJAVE