11 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIPREDSEZONSKI "BUM" U OKRUGU

PREDSEZONSKI “BUM” U OKRUGU

Prema podacima Turističke zajednice na području općine Okrug u prvih pet mjeseci ostvareno je 13 500 noćenja i 2000 dolazaka gostiju što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porast za čak 350 posto u noćenjima i 360 posto u dolascima. Najveći broj turista evidentiran je u privatnom smještaju i kampu “Rožac”. U strukturi gostiju najbrojniji su oni iz Njemačke i Poljske, a slijede ih iz BIH-a i domaći.

  • Smirivanje situacije s pandemijom privuklo je turiste već u predsezoni čiji je broj lani u ovo doba bio znatno manji. Približavanje predsezonskih brojki onima iz rekordne 2019. godine nas svakako veseli, kazuje direktor Domagoj Miše
  • Prognoze za ovogodišnje ljeto trenutačno su vrlo optimistične s obzirom na naša saznanja o bookingu, te se nadamo kako neće biti nepredviđenih okolnosti oko pandemije koje bi vjerujemo značajno poremetile sadašnju jako dobru situaciju na tržištu, dodaje.

Doznajemo kako su aktivnosti TZ usmjerene na oglašavanje na najznačajnijim tržištima Srednje i Zapadne Europe, te na organizaciju “Okruških ljetnih večeri”, manifestacije koja će nakon pandemijske stanke ponovo biti u punom obimu.

  • Prethodne dvije godine, zbog cjelokupne situacije s pandemijom, programa događanja praktički nije ni bilo ili su bile organizirane samo manje manifestacije koje okupljaju mali broj ljudi. Međutim, ove godine mjere za javna okupljanja su u cijelosti ukinute pa će “Okruške ljetne večeri” izgledati kao u pretpandemijskim godinama. Program događanja je još uvijek u pripremnoj fazi, a kada se utanače sve manifestacije i svi detalji najvjerojatnije tijekom lipnja ćemo ga javno obznaniti. On će biti šarolik i  svako će moći birati događaje po svom afinitetu, poručuje Miše.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE